Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija:

Vrkić: Bilo bi bolje da zakopamo ratne sjekire, nismo Indijanci

Krešimir Bubalo (1)
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
19.05.2013.
u 20:07

Svojevrsno je iznenađenje treća pozicija HDZ-ova Dražena Vidovića, koji je u politiku zakoračio tek prije 6 mjeseci.

Prema očekivanjima iznenađenja za drugi krug u Osijeku nije bilo, aktualnom gradonačelniku HDSSBa Krešimiru Bubalu suprostavit će se Ivica Vrkić, nestranački kandidat SDP- HNS- i HSU-a, no razlika među njima nešto je veća od one iz predizbornih anketa. Svojevrsno je iznenađenje treća pozicija HDZ-ova Dražena Vidovića, koji je u politiku zakoračio tek prije 6 mjeseci. Ankete su treće mjesto, naime, predviđale Jaroslavu Pecniku koji je tek na petoj poziciji, po svemu sudeći podbacili su njegovi glasači.

- Očekivali smo ovakav rezultat, ne plašim se drugog kruga jer sam i prošli put pobijedio u drugom krugu. Potrošili smo četiri godine na snairanje gubitaka, slijede četiri godine razvoja, rekao je za Večernji Krešimir Bubalo, dodavši da očekuje još veću podršku 2. lipnja. Tek tada izbori će biti gotovi, a mi slavimo rezultate, izuzetno smo zadovoljni. Građani su prepoznali naš zajednički rad, napravili smo maksimum. Osvrnuo se i na protivničkog kandidata Ivicu Vrkića riječima:

- Gospodin Vrkić se dugi niz godina bavi politikom, a jedino što je napravio je to što je izmjenio sve političke opcije! 

S druge, pak, strane, Bubalov protukandidat Vrkić poručio je: 

- Mislim da bi bilo puno bolje za sve nas da zakopamo ratne sjekire jer nismo Indijanci, rekao je Vrkić te na pitanje hoće li se učeliti s aktualnim gradonačelnikom Bubalom u drugom krugu, odgovorio je da sve ovisi o tome kakav će biti tempo buduće kampanje.

- Nije vrijeme sada govoriti na isti način, rekao je Vrkić na Bubalovu izjavu te poručio da mu odgoj ne dopušta da govori o jednom takvom "mladcu" koji je "svaki dan u crkvi, da vrijeđa i izmišlja, ali "to prepušta njemu". Istaknuo je da, što se njega tiče, Osijek nikad nije lošije stajao nego sada, ali "vrijeme će pokazati zašto je ova vlast loša."

- Ovo je sjajan rezultat koji svima daje poticaj, a koji smo sudjelovali u projektu raskrinkavanja afera koje je ova vlast imala, rekao je Vrkić.

Nestranačkom kandidatu Vrkiću podršku je pružio i HNS - ov ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak koji je rekao da je Osijek u prvom krugu pokazao da želi promjene i da će one doći. S rezultatom je jako zadovoljan.

- Većina građana Osijeka hoće promjene jer su zatvoreni, ne žele više slušati neprijateljstva, živjeti u izolaciji. Žele otvoren grad, a to Ivica donosi, rekao je Vrdoljak. Na novinarsku konstataciju da je na proteklim izborima bio na drugoj strani rekao je: "sve u svoje vrijeme", dodavši da je onda trebalo stabilizirati Osijek jer je tada bio grad u velikim dubiozama.

 - Sada je novo vrijeme i nije pitanje stabilizacije nego napretka, ali se napredovat ne može s ljudima koji to ne žele. Dodao je da je HNS potvrdio svoju poziciju i da im se otvara puno drugih pozicija gdje će pokazati jačanje HNS-a.  

 Gradsko će vijeće Osijeka, s obzirom na šarolikost, biti teško sastaviti.

– Naš rezultat jedan je od najvrednijih u Hrvatskoj. Jedan je to od najvećih povrataka, ali mi nemamo namjeru biti regionalna stranka – zadovoljan je Đapić s četiri gradska te tri županijska vijećnika.

>>Izlazne ankete: Bandić i Ostojić u drugi krug, Kerum gubi Split!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije