Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prognoza

Vrijeme ovoga tjedna promjenjivo: Očekuju nas pljuskovi i vjetar diljem cijele Hrvatske

Kiša/Ilustracija
Davor Puklavec/Pixsell
16.05.2021.
u 21:17

Prijepodne uglavnom kiša i pljuskovi, popodne razvedravanje, ali i dalje ništa od sunčanog i toplog proljeća.

Meteorologinja HRT-a, Tomislava Hojsak, dipl. ing. rekla je da će novi tjedan započeti s kišom i grmljavinom, a popodne možemo očekivati djelomično razvedravanje. Promjenjive su i temperature, ovisno o količini kiše i oblaka. Stabilizirati se neće ni u drugom dijelu tjedna.

Očekuje nas, također, i povremeni sjeverozapadni i jugozapadni vjetar, na Jadranu u srijedu bura koja će u petak okrenuti na jugo. 

Lokalni pljuskovi mogući su svakoga dana, na Jadranu će biti nešto sunčanije nego na kopnu, ali i dalje nestabilno. Najmanja vjerojatnost za pljuskove je u četvrtak i petak.

Jugozapadnjak će pojačati prije prolaska fronte, zatim naglo okrenuti na sjeverozapadni vjetar, prolazno s olujnim udarima. 

Središnja Hrvatska već sutra prijepodne može očekivati jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a prevladavat će oblačno s kišom i lokalnim, jakim pljuskovima popraćenim grmljavinom. Iako će popodne biti vedrije uz sunce, i dalje će biti svježije.

Pristaša bivšeg HDZ-ovca dobio batine, sve krenulo s vrijeđanjem:

Na zapadu će također dan početi s kišom i grmljavinom, posebice u Gorskom kotaru te na riječkom području gdje se očekuje obilna kiša. Popodne razvedravanje, najprije na moru. Umjeren i jak jugozapadni vjetar, mjestimice s olujnim udarima, popodne će slabjeti i okretati na sjeverni, duž obale sjevernog Jadrana kratkotrajno i buru.

Poneki pljusak moguć je i u Dalmaciji, osobito sjevernoj, a popodne uglavnom i u unutrašnjosti. Umjeren do jak jugozapadni i zapadni vjetar te jugo popodne u slabljenju, a umjereno valovito more u smirivanju.

I na jugu Hrvatske prijepodne više oblaka, tek rijetko i pljusak, a popodne sunčanije. Umjereno do jako jugo slabjet će prema kraju dana, a s vjetrom i umjereno valovito more. 

'Mediji su već šest mjeseci proglašavali Tomaševića za sigurna pobjednika, sada to baš i nije tako'

Kiša/Ilustracija
1/4
Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
22:29 16.05.2021.

ovakoje bilo i prije 2 godine kisni svibanj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije