Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
850 pari čizama

Vrijedna više od milijun kn: Donacija Croatia osiguranja vatrogasnoj zajednici

Vrijedna donacija Croatia osiguranja vatrogasnoj zajednici
14.03.2019.
u 14:27

Uoči sezone požara Croatia donira profesionalne čizme vatrogasnim zajednicama županija u priobalju.

U upravnoj zgradi Croatia osiguranja, u sklopu priprema za ovosezonsku obranu od požara, uručena je donacija vrijedna više od milijun kuna zapovjednicima pet Vatrogasnih zajednica Županija u priobalju. Riječ je o 850 pari profesionalnih čizama koje će biti isporučene vatrogascima u DVD-ovima Dubrovačko- neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Zadarske i Ličko-senjske županije.

Predsjedniku Hrvatske vatrogasne zajednice Anti Sanaderu, glavnom vatrogasnom zapovjedniku Slavku Tucakoviću, predsjednicima Ivi Franušiću i Milanu Jurkoviću te zapovjedniku Darku Dukiću donaciju je uručio predsjednik Uprave Croatia osiguranja Damir Vanđelić koji je tom prigodom izjavio:

- Croatia osiguranje utemeljeno je 1884. godine kao prvo domaće „društvo za osiguranje protiv požara“ i do danas je prvi partner zajednici u svim oblicima osiguranja te prevenciji, zaštiti i sigurnosti. Osim što temeljem Zakona o vatrogastvu izdvajamo oko 5 milijuna kuna godišnje za vatrogasni sustav, želja nam je i ovom vrijednom donacijom dodatno pomoći rad naših vatrogasaca u priobalju.

Vrijedna donacija Croatia osiguranja vatrogasnoj zajednici
1/9

U ime vatrogasnih dužnosnika prisutnima se obratio Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske, koji je naglasio zahtjevne uvjete u kojima rade dobrovoljna vatrogasna društva i stalnu potrebu za obnovom opreme te zahvalio predstavnicima Croatia osiguranja na podršci i vrijednoj donaciji.

- Pripreme protupožarne sezone teku prema planu, od početka godine već smo obavili preko 7.000 intervencija, a ova vrijedna donacija zasigurno će dobro doći na terenu i doprinijeti operativnoj spremnosti vatrogasaca. Stoga hvala Croatiji što nas vjerno prati već godinama.

Troškovi šteta od požara i drugih elementarnih nepogoda u stalnom su porastu, a klimatske promjene podižu razinu nesigurnosti i opasnost od šteta. Sredstva Državnog proračuna te sredstva iz EU fondova namijenjena saniranju šteta u kriznim situacijama, ograničena su i nedovoljna. Prevencija i osiguranje imovine ključ su za smanjenje šteta i negativnih posljedica požara i drugih elementarnih nepogoda. Brojne studije Insurance Europe, krovnog europskog udruženja osiguratelja i reosiguratelja, ukazuju kako je u zemljama s visokim postotkom osigurane imovine utjecaj katastrofa na BDP manji, a oporavak puno brži.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije