Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAĐA UMJETNINA

Vrijedna Delacroixova slika ukradena u Parizu pronađena u Beogradu

pariz
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
01.11.2013.
u 11:00

U Parizu je u rujnu uhićen 50-godišnji srpski državljanin osumnjičen da je ukrao ovu sliku nastalu 1833. iz galerije Saint Honore

Mediji u Srbiji javljaju, pozivajući će se France press, da je slika najznačajnijeg francuskog predstavnika romantizma u slikarstvu, Eugenea Delacroixa "Arapi iz Orana", vrijedna 600 000 eura i ukradena prije točno godinu dana u jednoj pariškoj galeriji, pronađena u Beogradu i vraćena u Pariz ovog tjedna.

U Parizu je u rujnu uhićen 50-godišnji srpski državljanin osumnjičen da je ukrao ovu sliku nastalu 1833. iz galerije Saint Honore, a slika je u Beogradu pronađena još u lipnju, no, srpski mediji su ovoj krađi javljali vrlo šturo (samo u rujnu kada je uhićen 50-godišnjak) jer se sve događalo u velikoj tajnosti i suradnji francuske i srpske policije. Francuska policija je pohvalila kolege u Srbiji koji su, vjeruje se, puno pomogli pri otkrivanju kradljivca nakon što je slika pronađena u Beogradu i kada se polako počela rasplitati ova zagonetka. Uhićeni 50-godišnji Srbin optužen je i za krađu kristalne statue "Nike sa Samotrake" vrijedne 40 000 eura iz radnje pariškog dizajnera stakla, dan prije nego što je ukradena slika Eugenea Delacroixa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije