Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOBIČAN PRIZOR

SDP-ovi zastupnici pozvali građane da ih vrijeđaju, ali ovome se nisu nadali...

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/13
12.06.2017.
u 17:04

Dok su neki od građana zastajali kako bi porazgovarali sa zastupnicima, drugi su smišljali kreativne uvrede..

Pozvavši građane da ih vrijeđaju, saborski zastupnici SDP-a Peđa Grbin, Bojan Glavašević i Arsen Bauk organizirali su kod Kožarićevoga Sunca u Bogovićevoj ulici performans kako bi simbolično ukazali na problem postupka državnih tijela prema izgrednicima koji su neprimjereno napali Janicu Kostelić.

Grbin smatra da je neprimjereni napad na Janicu Kostelić jedna, a postupak državnih vlasti koji je uslijedio, druga stvar. "Ovdje smo došli kako bismo upozorili da se prema svima mora postupati jednako. Policija ne može na različite načine tretirati ponašanja građana, ovisno o tome tko je bio žrtva takvoga ponašanja", rekao je Grbin.

"Bi li zatvorili 5000 ljudi"

Ocijenio je da je događaj na Braču bio za svaku osudu, ali i da reakcija policije nije bila primjerena.

Bauk se pak zapitao što bi policija učinila da je cijeli stadion skandirao uvrede. "Bi li zatvorili 5000 ljudi", upitao je. Počinitelji zakonski moraju odgovarati za svoj prekršaj, rekao je Bauk i naglasio kako ih se zbog uvrede ne može pritvoriti. Dodao je i da javna lica moraju znati podnijeti uvrede.

Performerima se pridružio i Ivan Pernar te kazao da ga, za promjenu, na događaju nitko nije vrijeđao. Dok su neki od građana zastajali kako bi porazgovarali sa zastupnicima, drugi su smišljali kreativne uvrede. Međutim, umjesto da vrijeđaju, velik broj građana došao je kritizirati političare. Uputiti uvrede došla je i zviždačica Vesna Balenović.

 

"Vi ste jedna velika sramota Hrvatske. Nazvala bih vas majmunima. I kao vlast i kao oporba, ne smijete se pojaviti među građanima, jer ste participirali u vlasti koja gazi građane. U Hrvatskoj 17 godina nije donesen Zakon o zaštiti zviždača. Čestitam vam na hrabrosti što ste došli, ali vidim da ste došli skupljati jeftine političke poene. Sram vas bilo", poručila je Balenović.

Pernar je pozvao Balenović da mu dostavi prijedlog zakona o zviždačima kako bi ga uputio u Sabor. "Od 90. godine svi ste lopine. Zagadili ste Zagreb. Lopine, treba vas gaziti. Uzimate onima koji nemaju, a sebi povećavaju ovlasti i plaće", bile su neke od uvreda. "Je li Orsat Miljenić tu. Radi Ovršnog zakona ću mu gušu stisnuti. Ali to će ispasti prijetnja", kazala je gospođa u prolazu. 

Performeri su poručili kako su simboličkom gestom željeli ukazati na problem i da poanta nije bila da ih ljudi dođu vrijeđati.

Komentara 74

Avatar toxic alien
toxic alien
16:08 12.06.2017.

Necu mnogo o njihovom licemjerstvu... samo cu reci, Marko Franciskovic... Niste se javljali kad ste sasvim zdrave ljude trpali u psihijatrijske bolnice. I nitko zbog tog kriminala nikad nije odgovarao.

Avatar niwrad
niwrad
16:01 12.06.2017.

Lako je "primati uvrede" i biti "hrabar" u insceniranom okruženju pred kamerama i publikom. Da neke od tih performera dočeka skupina čelavih u nekoj mračnoj ulici cvilili bi oni i plakali ko mala djeca te tražili policijsku zaštitu. A mediji i Babe bi vrištali:"govor mržnje", "govor mržnje", govor mržnje....te tužakali Hrvatsku EU, UN-u i cijelom svijetu zbog fašizma.

Avatar juricamesko
juricamesko
16:00 12.06.2017.

nadam se da su sva trojica otisli kuci zadovoljni izrecenim i da ce postupiti po zeljama gradana koji su im se obratili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije