Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Požegi održan prvi sajam antikviteta

Vrhunski organiziran pa će se ponoviti već ove jeseni

Sajam antikviteta
Foto: Dušan Mirković/ Pixsell
1/6
25.05.2014.
u 21:04

-Jako zanimljivo. Svratila sam iz čiste radoznalosti, a čak sam nešto našla za kolače pa sam kupila - posvjedočila je Ana Šimić.

-Već se 30-ak godina bavim kupnjom i prodajom antikviteta. Sudjelovao sam na mnogim sajmovima i mogu reći da je ovaj u Požegi vrhunski organiziran. Bitno je samo da on sada zaživi i da se nastavi njegovo održavanje – kazao je Antun Brekalo iz Osijeka, jedan od 25 sudionika prvog sajma antikviteta u Požegi koji je posebno nudio etno starine među kojima se isticao 25-litarski ćup za med.

Požeški trg sv. Terezije koji je u povijesti poznat kao trg na kojem se sajmovalo s različitom robom ponovno je podsjetio na ta stara vremena ne samo zbog štandova nego i zbog ponude. Bilo je tu različitih predmeta, od namještaja, poštanskih maraka, alata za poljoprivredu, numizmatike, starih knjiga, razglednica, kućanskih predmeta, glazbala, hladnog oružja i drugo.

-Jako zanimljivo. Svratila sam iz čiste radoznalosti, a čak sam nešto našla za kolače pa sam kupila. Dobro je što se ovako nešto organiziralo – posvjedočila je Ana Šimić. Zadovoljan je bio i organizator sajma Vlado Protić, urednik  Kronike požeško-slavonske.

-Posebno nam je drago što su izlagači bili jako zadovoljni iako nisu imali neku veću prodaju zbog toga što je to tek prvi sajam. Na organiziranje ovog sajma smo se odlučili jer smo vidjeli da ga imaju mnogi gradovi koji nemaju tako dugu povijest kao naš grad, a obilazeći neke od tih sajmova susretali smo na njima i Požežene pa smo zaključili da bi postojao interes da se tako nešto organizira i kod nas. U rujnu planiramo napraviti ponovno ovakav sajam – najavio  je Protić koji se zahvalio Gradu Požegi na pokroviteljstvu te školi A. Kanžlića na ustupanju dvorišta za parkiranje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije