Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrana od poplave

Vrhunac vodenog vala na Dunavu očekuje se za vikend

poplava (1)
Foto: Krunoslav Petrić/PIXSELL
1/4
19.01.2011.
u 13:34

Očekuje se vodostaj od oko +650 cm što je u domeni redovitih mjera obrane od poplava

Zbog nepovoljnih hidroloških uvjeta koji su izazvali nagli porast vodostaja i stvaranje velikoga vodenog vala na Dunavu, čiji se vrhunac na ulasku u Hrvatsku prema prognozama očekuje ovaj vikend, kao i mogućih posljedičnih porasta vodostaja na njegovim pritocima, u Osijeku je danas održan zajednički koordinativno-radni sastanak nadležnih institucija.

Na sastanku, koji je vodio pomoćnik ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje i zapovjednik civilne zaštite RH Stjepan Huzjak, razmotrena je trenutačna situacija obrane od poplava, mjere koje su provedene kao i dostatnost operativnih kapaciteta za djelovanje te je zaključeno da su sve službe pripravne za dolazak vodenog vala i spremne su u svako doba reagirati u slučaju potrebe.

Predstavnici Hrvatskih voda izvijestili su da se vrhunac vodostaja u Batini, prema trenutačno dostupnim podacima, očekuje za vikenda, kada se očekuje vodostaj od oko +650 cm, što je još uvijek u domeni redovitih mjera obrane od poplava.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije