Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrhovni sud

Ukinuta odluka osječkog suda o obustavi postupka protiv Lucića zbog nuđenja mita Hedlu

Franjo Lucić
Patrik Macek/PIXSELL
13.03.2019.
u 16:00

Osim što je ukinuo ranije rješenje Vrhovni sud je osječkom sudu naložio ponovno odlučivanje o Lucićevoj optužnici, navodeći da su pogrešno zaključili da se ne može raditi o kaznenom djelu jer Hedl nije imao svojstvo odgovorne osobe

Vrhovni sud prihvatio je Uskokovu žalbu i ukinuo odluku optužnog vijeća osječkog Županijskog suda koji je 20. travnja prošle godine obustavio postupak protiv HDZ-ovog saborskog zastupnika Franje Lucića optuženog za nuđenje mita novinaru Dragi Hedlu.

Osim što je ukinuo ranije rješenje Vrhovni sud je osječkom sudu naložio ponovno odlučivanje o Lucićevoj optužnici, navodeći da su pogrešno zaključili da se ne može raditi o kaznenom djelu jer Hedl nije imao svojstvo odgovorne osobe.

Vrhovni sud je naveo i da je optužno vijeće pogrešno zaključio kako novinari uopće ne mogu biti odgovorne osobe te da nakladnik portala Telegram nije na Hedla prenio nikakve poslove odgovorne osobe, zbog čega se također ne može raditi o kaznenom djelu.

Navode i da je pobijenim rješenjem optužno vijeće osječkog suda grubo ingoriralo ranije rješenje koje je donijelo vijeće istog suda odbijajući kao neosnovane žalbe na rješenje o provođenju istrage protiv Lucića.

Optužnicu protiv Lucića Uskok je podigao u ožujku prošle godine zbog sumnje da je 26. srpnja 2017. u Požegi novinaru Hedlu, koji je prikupljao informacije o njegovim poslovnim i financijskim transakcijama kao zastupnika u Saboru te njegovih trgovačkih društava, ponudio novčanu nagradu da ne piše novinarski članak na temelju informacija koje je prikupio, jer bi mu članak štetio kao saborskom zastupniku i poduzetniku.

Lucića terete da je Hedlu rekao kako će mu za nepisanje teksta platiti tri puta više od naknade koju će dobiti od medijske kuće za koju piše te da novac "nije u pitanju", a sve u cilju da prikupljene informacije o njemu i njegovim tvrtkama ne bi bile javno objavljene.

Prosvjed novinara u Zagrebu

Ključne riječi

Komentara 3

AN
antonelić
16:21 13.03.2019.

ajoj , gle poštenog hrskog čoeka ... jeli još uvijek član zločinačke partije ? ...

Avatar Melankolija
Melankolija
16:10 13.03.2019.

Ja sam na ovog lika zaboravio. Kod nas je pravosudje tako brzo da se cak i skandali zaboravljaju.

TA
Tarantula
07:52 14.03.2019.

Da li je to onaj Hrvat i katolik iz HDZ-a koji je na račun poreznih obveznika RH bio u luksuznom hotelu sa 5 zvjezdica trpao neku klinku? Da li je to onaj koji je dužan državi zbog ne plaćanja doprinosa 600 000 kn i dalje sjedi i dobiva novce od te iste države kojoj je dužan? Da li je to onaj isti koji je pokušao podmititi novinara da ne piše o njegovim aferama? Da je, to je taj! Živio HDZ!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije