Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presuda

Vrhovni sud: Štrajk je u bračkom Jadrankamenu zakonit!

sud
26.01.2012.
u 13:11

Generalni štrajk počeo je 12. prosinca 2011. Uprava je sudskim putem nastojala štrajk proglasiti nezakonitim, međutim nije im uspjelo

Štrajk je u Jadrankamenu zakonit. Potvrdio je to svojom presudom Vrhovni sud RH. Na odluku Županijskog suda u Splitu od 13. prosinca  2011. kojom je odbijen zahtjev uprave Jadrankamena da se sindikatu zabrani organiziranje štrajka, tužitelj se žalio, međutim Vrhovni sud potvrdio je presudu.

Vrhovni je sud potvrdio i presudu kojom je odbijen tužbeni zahtjev da se štrajk proveden u Jadrankamenu 22. studenog 2011. od 11 do 15 sati proglasi nezakonitim.

Radnici su u generalnom štrajku već mjesec i pol dana, dijalog s upravom još ni počeo. U međuvremenu, protiv predsjednika uprave podignuta je tužba jer nije isplaćena plaća za studeni, a bilo je novca na računu tvrtke. S druge strane, iz uprave poručuju da je nemoguće poslovati i isplaćivati plaće u uvjetima štrajka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije