Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVOMOĆNO

Vrhovni sud ponovo preinačio kaznu Šunjergi. Osuđen na 40 godina

Tin Šunjerga
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/4
25.10.2019.
u 15:57

Sud posebno cijenio količinu zločinačke volje, bešćutnost i krajnju bezobzirnost

Tin Šunjerga pravomoćno je osuđen na 40 godina zatvora, odlučio je Vrhovni sud na sjednici 16. listopada, nakon što mu je u trećem stupnju ponovo preinačio kaznu.

Šunjerga je zbog  podmuklog ubojstva roditelja bio osuđen na 40 godina zatvora. Nakon žalbe, kazna mu je umanjena za pet godina, a kako se radi o kazni dugotrajnog zatvora, imao je pravo na još jednu žalbu,  nakon koje mu je Vrhovni sud vratio kaznu na maksimalnih 40 godina zatvora.

– Imajući u vidu verbalizirano kajanje uz poricanje krivnje, činjenicu da je roditelje usmrtio bez povoda, da je ranije izražavao naglašenu hostilnost i mržnju prema njima, što sve utječe na ocjenu počiniteljeve ličnosti, te uzimajući u obzir način i počinjenje djela, pri čemu je optuženik iskazao veliku količinu zločinačke volje, bešćutnost i krajnju bezobzirnost, kao i ponašanje nakon počinjenja djela smatramo da će kazna dugotrajnog zatvora u trajanju od 40 godina ostvariti svrhu kažnjavanja – navodi se obrazloženju pravomoćne presude.

Tin Šunjerga
1/17

Komentara 16

RA
Rafael55
16:24 25.10.2019.

Dobro da imamo samo tri stupnja na sudu..

DA
darkofu
19:20 25.10.2019.

Jako me cudi da mu nisi dali uvjetnu kaznu,sa obzirom na naše kriminalno i sramotni sudstvo

BO
Boryx
16:05 25.10.2019.

To bi bilo ok kada nebi izašao za nekih 20 ili 25 nego odležao 40 i izašao dakle kao starac!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije