Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potvrđena kazna

Kćeri 12 godina zatvora za ubojstvo majke: Tupim predmetom smrskala joj lice i lubanju

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
15.06.2020.
u 19:21

U kaznu je je uračunato vrijeme provedeno u istražnom zatvoru u kojem se optuženica nalazi od 13. listopada 2017. godine, dodao je najviši sud

Vrhovni sud potvrdio je u ponedjeljak pravomoćnost presuda kojom je Silvija Schneider osuđena na 12 godina zatvora za ubojstvo majke Blaške Skender. Ne otkrivajući identitet osuđenice i žrtve Vrhovni sud je u ponedjeljak izvijestio da je donio presudu u trećem stupnju kojom je odbio žalbu stranaka i potvrdio prvostupanjsku  presudu Županijskog suda u Bjelovaru. U kaznu je je uračunato vrijeme provedeno u istražnom zatvoru u kojem se optuženica nalazi od 13. listopada 2017. godine, dodao je najviši sud.

''Optuženica je osuđena zbog ubojstva majke u obiteljskoj kući. Tupim je predmetom više puta snažno izudarala majku po glavi i tijelu, zadavši joj brojne rane i ozljede. Riječ je o osobito teškim i po život opasnim ozljedama koje su dovele do razvoja šoka i smrti žrtve'', precizirao je Vrhovni sud. Uz to, sud je dodao da je javnost bila isključna za cijelu raspravu zbog zaštite osobnog i obiteljskog života optuženice.

Najviši sud je istaknuo da je optuženica osoba s dubokim i trajnim poremećajem ličnosti graničnog tipa te s naglašenim narcističkim značajkama. Sud je nadodao da je utvrđeno postojanje vrlo visoke razine opasnosti od mogućeg počinjenja novih kaznenih djela uvjetovanih identičnom psihopatologijom.

''Olakotne okolnosti kao što su prijašnja neosuđivanost i bitno smanjena ubrojivost nisu dostatne da bi se svrha kažnjavanja mogla postići blažom kaznom. Optuženica je iskazala upornost i brutalnost pri počinjenju kaznenog djela na štetu vlastite majke, a i ranije je agresivno postupala prema svojoj majci'', nadodao je Sud.

Vrhovni sud RH smatra da je kazna zatvora 12 godina po vrsti i mjeri kazna koja optimalno odgovara svrsi kažnjavanja i zaključuje da će se izrečenom kaznom izraziti jasna društvena osuda zbog počinjenog kaznenog djela i utjecati na optuženicu da ubuduće ne čini kaznena djela.

Blaška Skender ubijena je u noći na 11. rujna 2017. godine kad joj je kći u obiteljskoj kući na imanju u Pakracu tupim predmetom smrskala lice i lubanju. Silvia Schneider pobjegla je u inozemstvo, a ubrzo je locirana u Beču odakle je izručena Republici Hrvatskoj temeljem europskog uhidbenog naloga. Schneider je u svojoj obrani poricala da je ubila majku, a predmet kojim je ubojstvo počinjeno nikad nije pronađen.

Ključne riječi

Komentara 1

ID
idemo_doma
06:14 18.06.2020.

samo 12 godina za brutalno ubojstvo. trebala je dobiti najmanje 20 godina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije