Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hladnokrvni ubojica

Vrhovni sud potvrdio: Dane Kolić u zatvoru će provesti 9 godina

kolic1_PXL_kar_091115_604
PIXSELL
25.11.2010.
u 08:48

Ustrijelio je susjeda Berislava Kolića nakon svađe zbog živadi koja je prešla u njegovo dvorište

Vrhovni sud RH potvrdio je presudu Županijskog suda u Karlovcu, kojom je Dane Kolić (56) osuđen na kaznu od devet godina zatvora. On je u okolici Generalskog Stola 14. studenoga prošle godine oko 16 sati, nakon svađe, pucao iz pištolja CZ M57 TT u susjeda Berislava Kolića. Pogodio ga je u desnu stranu prsnog koša, zbog čega je Berislav ubrzo preminuo.

Dane Kolić je na tu presudu uložio žalbu Vrhovnom sudu, i to iz svih žalbenih razloga: zbog povrede odredbi kaznenog postupka, povreda kaznenog zakona i previsoke kazne. Ipak, Vrhovni sud je, po predsjednici vijeća Lidiji Grubić Radaković, odlučio da su svi prigovori neutemeljeni. Neosnovanim je ocijenjen i prigovor na visinu kazne jer je, kako stoji u obrazloženju, prvostupanjski sud pravilno razmotrio sve olakotne okolnosti.

Tako će Dane Kolić ipak ostati u zatvoru, iako je tijekom posljednjih mjeseci slao poruke da će ga Vrhovni sud sigurno osloboditi i da se u Generalski Stol vraća još prije Božića. U kaznu mu je uračunato i vrijeme provedeno u pritvoru od 14. studenoga 2009. godine. Oduzet mu je pištolj, a mora platiti trošak obdukcije od 2723 kune i sudski paušal od 1000 kuna.

Komentara 1

LE
leptirica11
22:04 29.11.2010.

JOŠ JEDAN DOKAZ da u Karlovačkom sudu IPAK postoje i vrsni ČASNI suci...često nažalost pravedniji i normalniji od onih iz VRHOVNOG SUDA,JER BAŠ OD TAMO ONI nas razočaraju svojim-oprosnicama-umanjivanjima kazni...I TO BAŠ ONIMA KOJIMA bi trebali dodati koju godinu...U svakomm slučaju Karlovcu ovog puta prst gore!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije