Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera cibona

Vrhovni sud: Postupak protiv Lovrića i Klemma pravomoćno obustavljen

Josip Klemm
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/2
10.07.2019.
u 19:38

U žalbi su naveli da postoji proturječje između izreke i obrazloženja odluke suda, odnosno da nije razumljivo je li postupak obustavljen zbog nedostatka dokaza ili nepostojanja namjere za počinjenje djela. No Vrhovni sud odbio je žalbu, smatrajući da je optužno vijeće donijelo ispravnu odluku

Postupak protiv Ivice Lovrića, Josipa Klemma i tvrtke Klemm sigurnost u aferi Cibona i pravomoćno je obustavljen nakon što je Vrhovni sud odbio žalbu USKOK-a. Prema optužnici, USKOK je teretio Lovrića da je s Klemmovom tvrtkom sklopio ugovor o zajmu od 550.000 eura za pokrivanje transfera košarkaša Darija Šarića.

Cibona se obvezala da će zajam vratiti uz osam posto kamata, ali i da će Klemm dobiti znatan dio odštete ako Šarić raskine ugovor. Do realizacije ugovora nije došlo jer ga je Gradska skupština raskinula smatrajući da se radi o lihvarskom ugovoru, a Klemm je tužio Cibonu. Odlučujući o toj optužnici, optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda lani u listopadu obustavilo je postupak smatrajući da nema dovoljno dokaza da su Lovrić i Klemm počinili ono za što ih se tereti. Na odluku optužnog vijeća USKOK se žalio zbog bitnih povreda kaznenog postupka i zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja.

U žalbi su naveli da postoji proturječje između izreke i obrazloženja odluke suda, odnosno da nije razumljivo je li postupak obustavljen zbog nedostatka dokaza ili nepostojanja namjere za počinjenje djela. No Vrhovni sud odbio je žalbu, smatrajući da je optužno vijeće donijelo ispravnu odluku.

Lovriću je nedavno počelo suđenje zbog nezakonitog zapošljavanja, dok su on, Milan Bandić i Zdenka Palac lani u listopadu nepravomoćno oslobođeni optužbi u aferi Štandovi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije