Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubojstvo Antonije Bilić

Vrhovni sud Paravinji ponovno ukinuo presudu

Dragan Paravinja
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
27.10.2015.
u 12:15

"Vrhovni sud inzistira da se utvrdi koji je bio razlog zbog kojeg je Dragan Paravinja ubio Antoniju Bilić"

Vrhovni sud ukinuo je i drugu presudu Draganu Paravinji zbog teškog ubojstva i pokušaja silovanja maloljetne Antonije Bilić u lipnju 2011.godine. U dva mu je navrata sudsko vijeće kojim je presjedala sutkinja Nives Nikolac presudila kaznu zatvora u trajanju od 40 godina, no i nakon ponovljenog suđenja Vrhovni sud je na žalbu njegove odvjetnice Ankice Giljanović opet djelomično ukinuo presudu.

Rješenje Vrhovnog suda je, kako doznajemo u Šibeniku, na šibenski sud pristiglo 23.listopada i u njemu se navodi da je sporno  odnosno da treba razmotriti je li Paravinja počinio teško ubojstvo da bi prikrio pokušaj silovanja kako se navodi u presudi ili je teško ubojstvo napravio dok je pokušavao silovati maloljetnu Drnišanku.

- Dakle, Vrhovni sud inzistira da se utvrdi koji je bio razlog zbog kojeg je Dragan Paravinja ubio Antoniju Bilić - rečeno nam je na šibenskom sudu.

Glasnogovornik suda Branko Ivić nam je rekao kako novo suđenje mora biti pred novim sudskim vijećem što znači i ponovno izvođenje dokaza. Koliko će treće suđenje Paravinji trajati nitko nije htio špekulirati, no valja podsjetiti da je odvjetnik obitelji Bilić u niz navrata nakon prvog poništenog suđenja, isticao kako je to kako teško za obitelj i kako im se novim suđenjem samo dodatno produbljuje bol. I za prvog i za drugog suđenja Paravinja je bio bahat i agresivan, a i stalno je manipulirao tvrdeći da je gutao žilete. Naposljetku je i istjeran sa suđenja zbog vrijeđanja sutkinje. Ni malo kajanja nije pokazao zbog zločina koji je počinio.

Odvjetnik obitelji Bilić Vinko Ljubičić istakao je kako je po njegovu mišljenju prvostupanjski sud u presudio u skladu s dokazima.

- Presudu Paravinji se moglo i preinačiti, a novo suđenje mučenje je za obitelj Bilić - rekao nam je Ljubičić.

Paravinja, vozač kamiona, u Srbiji i BiH osuđen je zbog silovanja i pokušaja silovanja, a spas od zatvora u tim državama je pronašao bijegom u Hrvatsku na obrovačko područje, odakle su mu porijeklom roditelji.

>> Paravinja se stalno žalio pa je premješten u Remetinec

>> Mladu Antoniju Bilić pokušao je silovati, a onda ju je zadavio golim rukama

Komentara 47

Avatar million
million
11:12 27.10.2015.

Talijansko pravosuđe poslalo je europski uhidbeni nalog za Antu Josipovića, oca bivšeg predsjednika RH i nekadašnjeg visokog dužnosnika SKH, političkog tijela partije koje je donosilo političke odluke o likvidacijama hrvatskih emigranata. Nalog se odnosi na njegovu ulogu pri donošenju odluke o likvidaciji obitelji Ševo u Italiji. Europski uhidbeni nalog, jedinstveni uhidbeni mehanizam za cijelo područje EU-a, točnije svih 28 zemalja članica, već je neko vrijeme u Zagrebu. Poslalo ga je talijansko pravosuđe i to ne za bilo koga, već za Antu Josipovića, oca bivšeg predsjednika RH i nekadašnjeg visokog dužnosnika SKH, političkog tijela partije koje je donosilo političke odluke o likvidacijama hrvatskih emigranata, koje su potom ”amenovane” u Beogradu, a odobravao bi ih osobno Josip Broz Tito. Nalog se odnosi na ulogu Ante Josipovića pri donošenju odluke o likvidaciji obitelji Ševo u Italiji.

SO
sojko1
11:12 27.10.2015.

kakva sramota od države i pravosuđa, pa naši sudovi nisu u stanju donijeti presudu koja se ne padne na višem sudu. a narod plaća ponovna suđenja, gleda oslobađanje ubojica i lopova. treba napraviti totalnu rekonstrukciju sudova i državnog odvijetništva. ova sramota i neznanje se više ne mogu tolerirati.

Avatar Dobronamjerna_osoba
Dobronamjerna_osoba
11:08 27.10.2015.

O Bože dragi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije