Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIKVIDACIJA STJEPANA ĐUREKOVIĆA

Vrhovni sud odbio žalbu Zdravka Mustača i potvrdio mu kaznu od 40 godina zatvora

Zdravko Mustač
Foto: Peter Kneffel/DPA/Pixsell
1/3
17.07.2019.
u 15:36

Perković je prošli tjedan izručen Hrvatskoj te je smješten u zatvor u Remetincu, dok će Mustač vjerojatno biti izručen, nakon što Njemačka zaprimi hrvatsku presudu

Vrhovni sud odbio je žalbu Zdravka Mustača, potvrdivši odluku Županijskog suda u Velikoj Gorici, kojom mu je njemačka presuda doživotnog zatvora zbog sudjelovanja u likvidaciji Stjepana Đurekovića, pretvorena u 40 godina zatvora.

Paradoks te situacije je da su on i Josip Perković u Njemačkoj istom presudom za isto djelo osuđeni na kaznu doživotnog zatvora. No kada je presuda usklađena s hrvatskim zakonima, sud u Zagrebu je Perkovića osudio na 30 godina zatvora, a sud u Velikoj Gorici Mustača na 40 godina zatvora.

O Mustaču je odlučivao sud u Velikoj Gorici, jer on tamo ima prijavljeno prebivalište. Perković je prošli tjedan izručen Hrvatskoj te je smješten u zatvor u Remetincu, dok će Mustač vjerojatno biti izručen, nakon što Njemačka zaprimi hrvatsku presudu.

Komentara 8

RO
roland
15:48 17.07.2019.

Ujednačite praksu! Hitno! Ovako ste neozbiljno neovisni s naglaskom na "neozbiljno"!

FR
franjo
18:49 17.07.2019.

Da nije bilo Mustaća i Petkovića nebi bilo ni Hrvatske!

Avatar anti_komunist
anti_komunist
17:05 17.07.2019.

zelim mu tesku bolest.......te duguuuuuuu i polaganu smrt.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije