Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG AFERE JANAF OGLASIO SE I VRHOVNI SUD

Uhićen i muž sutkinje Zorić, ona kaže da je bračna zajednica prestala 1. srpnja

Vrhovni sud
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/3
07.10.2020.
u 17:45

Puklin se sumnjiči da je skrivao novac Dragana Kovačevića i  i on se brani sa slobode, dok je Zorić jedan od osumnjičenih direktora Janafa koji je trenutačno u Remetincu

Zbog afere Janaf, odnosno činjenice da su njome obuhvaćeni i njihovi bračni partneri, u problemima se prvo našla Mirela Alerić Puklin, zamjenica županijskog  državnog odvjetnika u Zagrebu, a nakon nje i Ivana Zorić, sutkinja Općinskog građanskog suda u Zagrebu, koja radi kao savjetnica na Vrhovnom sudu. Jer istragom su obuhvaćeni njihovi supružnici Goran Puklin i Vlado Zorić. Mirela Alerić Puklin je zatražila razrješenje sa svoje dužnosti, a oko  sutkinje Ivane Zorić priopćenjem se oglasio Vrhovni sud.

- U povodu medijskih napisa u kojima se navodi da jedan od osumnjičenika u tzv. aferi Janaf ima bračnog druga u sudstvu, a radi potpunog obavještavanja javnosti, navodimo da sutkinja Općinskog građanskog suda u Zagrebu Ivana Zorić  kao savjetnica radi na Vrhovnom sudu Republike Hrvatske od 15. siječnja 2018. Odmah po saznanju za uhićenje koje je bilo 17. rujna 2020., kolegica Zorić je o tomu, kao i o činjenici da je bračna zajednica faktički prestala 1. srpnja 2020., obavijestila sudsku upravu - navodi se u priopćenju Vrhovnog suda.

Video: Uhićen šef Janafa, DORH za kriminal sumnjiči više ljudi

Puklin se sumnjiči da je skrivao novac Dragana Kovačevića i  i on se brani sa slobode, dok je Zorić jedan od osumnjičenih direktora Janafa koji je trenutačno u Remetincu.

Njega se sumnjiči da je pomagao Kreši Peteku u namještanju javnih natječaja, što je kako tvrdi USKOK, rezultiralo time da je Petekova tvrtka dobila dva posla s Janafom vrijedna ukupno 40 milijuna kuna. Puklin pak niječe da je novac nađen u njegovom stanu Kovačevićev.  Radilo se o oko 4,6 milijuna kuna, za koje Puklin  tvrdi da potječu od nasljedstva.

 

Ključne riječi

Komentara 3

SA
sanikol
15:32 07.10.2020.

Nikada, ama baš nikada ne bi napravio ovo što je napravila sutkinja Puklin ukoliko nisam kriv. Da li to znači da ona priznaje da to nije njihov novac. A izgovori da je rukopis na papirima u kojima su bili zamotanii novci, rukopis njenog supruga je itekako moguć isto kao i što je moguće da je da je novac izvadio iz omotnica ili paketa i stavio drugi papir. Bolje je pronaći tetku ili tetka koji su poklonili novac i propitati ih odakle su im ti novci i da li su platili porez na nasljedstvo ili sve njih staviti na detektor pa saznati istinu.

TO
toljguzimacanakrozcrvenehlače
19:02 07.10.2020.

za svjedoka će doć pop iz posavine koji će reć da je on taj koji od prvi srpnja spava s njenim suprugom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije