Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRI GODINE ZATVORA

Vrhovni sud ipak potvrdio kaznu pedofilu: Ugledao djevojčicu u krenuo za njom

pedofilija,silovanje,zlostavljanje
Foto: Thinkstock
1/2
23.09.2020.
u 16:20

Psihijatrijskim vještačenjem dijagnosticiran mu je poremećaj ličnosti narcističko-disocijalnog tipa uz pedofilske sklonosti.

Vrhovni sud potvrdio je kaznu od tri godine zatvora muškarcu s već utvrđenim pedofilskim sklonostima jer je 11-godišnju djevojčicu koju je ugledao ispred zgrade sustigao na stepeništu gdje joj je gurnuo spolovilo u ruku.

Vrhovni sud izvijestio je da je donio presudu kojom je odbio žalbe i potvrdio presudu Županijskog suda u Šibeniku čime je postala pravomoćna presuda kojom je optuženik proglašen krivim i osuđen na tri godine zatvora za pokušaj spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina.

Osuđen je zbog pokušaja da izvrši sa spolnim odnošajem izjednačenu spolnu radnju s djevojčicom u dobi od 11 godina koju je ugledao dok je sama ulazila u stambenu zgradu i krenuo za njom.

Sustigao ju je na stepeništu i zaustavio se u polumraku, par stepenica iznad djevojčice, a zatim je uhvatio i stavio joj svoje spolovilo u ruku. Pritom je povlačio njenu glavu prema svom spolovilu, no dijete je počelo vrištati pa je optuženik odustao i pobjegao iz zgrade, ističe Vrhovni sud.

Već je kažnjavan, ali ima poremećaj ličnosti i priznao je nedjelo. Najviši sud smatra da je izrečena kazna zatvora primjerena svim okolnostima slučaja te težini i opasnosti počinjenog kaznenog djela.

Optuženik je specijalni povratnik u činjenju seksualnih delikata, uključujući i na štetu djece te mu je presudama njemačkih sudova, osim kazni dvaput izricana zabrana rada ili djelatnosti s maloljetnicima.

Psihijatrijskim vještačenjem dijagnosticiran mu je poremećaj ličnosti narcističko-disocijalnog tipa uz pedofilske sklonosti, a prijašnje osude pa i na zatvorske kazne, nisu ga odvratile od ponavljanja kaznenog djela.

No, Vrhovni sud je zaključio da činjenica prema kojoj je kazneno djelo ostalo u pokušaju ipak ima značaj olakotne okolnosti, a jednako cijeni i optuženikovo sveobuhvatno priznanje, što smatraju vrhovni suci očito pokazuje da je kritičan prema vlastitim postupcima i da prihvaća svoju odgovornost.

Komentara 2

Avatar mofo
mofo
17:25 23.09.2020.

Ako opet ukazem na gresku u naslovu, opet ce mi biti obrisan komentar?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije