Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vjetar u leđa

Vrhovni sud dignuo Trumpa iz nokdauna

Melania i Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
28.06.2017.
u 08:20

CNN je odlučio skinuti s programa priču o povezanosti Trumpa i ruskog fonda pa su trojica vodećih novinara dala ostavke

Nakon što je bio na konopcima i gotovo u nokdaunu, odluka Vrhovnog suda koja je djelomično potvrdila Trumpovu protuuseljeničku politiku dala je američkom predsjedniku novi vjetar u leđa za provođenje po mišljenju mnogih kontroverznih odluka.

“Kao predsjednik, ne mogu dopustiti da u našu zemlju ulaze ljudi koji nam žele zlo. Želim ljude koji mogu voljeti SAD i njegove građane i koji će biti dobri radnici”, istaknuo je Trump u priopćenju.

“Odluka koju je jednoglasno donio Vrhovni sud jasna je pobjeda za našu nacionalnu sigurnost”, dodao je, istaknuvši da je njegova prva odgovornost kao vrhovnog zapovjednika jamčiti Amerikancima sigurnost.

Odlukom Vrhovnog suda tako na snazi ostaje izvršna naredba kojom se privremeno zabranjuje ulazak državljanima šest muslimanskih zemalja - Sirije, Libije, Irana, Sudana, Somalije i Jemena - u SAD.

Američki predsjednik udario je i na svog prethodnika Baracka Obamu zatraživši i ispriku zbog istrage o navodnom upletanju Rusije i mogućem dosluhu s njegovim izbornim stožerom. “Razlog što predsjednik Obama nije učinio ništa glede Rusije nakon što ga je CIA obavijestila o miješanju je to što je očekivao da će Clinton pobijediti... pa nije želio ‘ljuljati čamac’. Nije se ‘zagrcnuo’, bio je u dosluhu ili je opstruirao, a to nije pomoglo demokratima ni nepoštenoj Hillary”, napisao je na Twitteru.

Kao posljedica svega, CNN je odlučio povući priču o povezanosti Trumpa i ruskog investicijskog fonda, nakon čega su tri vodeća novinara, Thomas Frank, autor spomenutog teksta, Lex Harris, voditelj nove redakcije za istraživačko novinarstvo, i Eric Lichtblau, urednik redakcije, dali ostavke.

Komentara 3

Avatar punkufer
punkufer
09:36 28.06.2017.

Morali su maknuti priču i novinare jer je cijela stvar izmišljena. Samo je trebalo vremena da se to dokaže. Fake news

GO
gooniegoogoo
06:25 29.06.2017.

soroševci na aparatima:D p.s. pozdravite si CNN i pssst, ni slova, vi ste ipak Lažne Vijesti

BI
Biouskoli91
17:51 28.06.2017.

Sto je to 'nokdaun'?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije