Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA ZA POZICIJE

Vrh HDZ-a od članova traži 400.000 glasova

Andrej Plenković
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
19.04.2019.
u 10:47

U francuskom paviljonu bila je tek četvrtina pozvanih HDZ-ovaca

U vodstvu HDZ-a nezadovoljni su mobilizacijom članstva, posebice nakon predstavljanja liste kandidata za europske izbore prošle subote u Francuskom paviljonu. Iako u vrhu HDZ-a tvrde da im demonstracija moći nije bila prioritet, pa su zato i izabrali manju dvoranu, na gradskom odboru zagrebačkog HDZ-a, ali i neposredno nakon tog predstavljanja i Plenković i njegovi suradnici jasno su dali do znanja da je odaziv HDZ-ovaca bio ispod svih očekivanja.

Plenković je tako ‘naribao’ šefove županijskih organizacija jer se nisu svi odazvali prvom predstavljanju liste, ali i na sastanku zagrebačkog HDZ-a u ponedjeljak jasno se dalo do znanja kako se na skupu pojavila tek četvrtina pozvanih HDZ-ovaca.

– Održali su nam predavanje da se svi trebamo angažirati na euroizborima jer to nisu izbori samo za dobre plaće kandidatima za EU parlament nego i jako važni izbori za sve nas jer u ostalim zemljama na vlast dolaze populisti i aktivisti. A ako ne bude pobjede HDZ-a, odnosno ako HDZ ne osvoji 5-6 mandata, onda se svima ljuljaju pozicije koje se vežu uz vlast - prepričao nam je izvor iz zagrebačkog HDZ-a dodajući da se pod plaštom domoljublja krije isključivo priča o pozicijama.

Drugi izvor je ironično komentirao da HDZ ima super listu, pa su svi potrčali na predstavljanje kandidata. Vrh HDZ-a odredio je kvotu od 400.000 glasova koje šefovi županijskih organizacija trebaju osigurati stranci. Za usporedbu, HDZ-ova koalicija je prije pet godina ukupno osvojila 381.844 glasova.

Od toga samo zagrebački HDZ mora donijeti 72.000 glasova. Idući skup HDZ-ovih kandidata za EU parlament je 25. travnja u Maksimiru, a HDZ-ovci najavljuju da će ovaj put predstavljanje biti znatno posjećenije. Ispada da je uz nevoljkost HDZ-ovaca na prvom skupu podbacio i HDZ-ov stožer za euroizbore koji nije dobro odradio posao u Francuskom paviljonu. 

Tomislav Tolušić o Nacionalnom programu reformi

Ključne riječi

Komentara 8

WW
wwwcroxxx
11:08 19.04.2019.

Toliko članova nemaju skupa komunistički HDZ i SDP. Sve države članice EU su osudile komunizam i komuniste. Vrijeme je da u Hrvatskoj zločinci budu privedeni na sud.

MU
Muncimir
10:54 19.04.2019.

HDZ radi po osnovima majke prostitutke koja je rodila tu partiju a ne “stranku“. Tako je KPJ propisivala način glasanja.

OK
okolo
14:03 19.04.2019.

..u dvorani je bilo 300 stolica, i nisu bile sve popunjene, s tim da je bilo dosta novinara, službenih osoba, članova osiguranja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije