Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'KUPUJ DOMAĆE'

Vrgorac aktivirao digitalnu tržnicu povezujući kupce s proizvođačima hrane

Ilustracija
Foto: Pixabay
1/26
23.03.2020.
u 13:24

Riječ je o aplikaciji "Kupuj domaće" koja je rezultat rada na projektu "Misli globalno, kupuj lokalno" osmišljenog kako bi se potaknula prodaja poljoprivrednih proizvoda lokalnih proizvođača na nacionalnom tržištu

U uvjetima zatvaranja tržnica zbog koronavirusa, Grad Vrgorac donio je odluku o aktiviranju digitalne zelene tržnice.

Digitalna zelena tržnice povezat će kupce s 450 vrgoračkih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji proizvode jagode, breskve, jabuke, šljive, stolno grožđe i drugo voće i povrće, med te kvalitetna vina.

Izrađena je web stranica s bazom podataka obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, njihovih proizvoda i raspoloživih količina, a potom i android aplikacija, koja na jednostavan način, u samo tri koraka, povezuje proizvođače i krajnje korisnike.

Ilustracija
1/24

Riječ je o aplikaciji "Kupuj domaće" koja je rezultat rada na projektu "Misli globalno, kupuj lokalno" osmišljenog kako bi se potaknula prodaja poljoprivrednih proizvoda lokalnih proizvođača na nacionalnom tržištu. U sklopu konferencije Pametni gradovi - gradovi budućnosti 2018., Gradu Vrgorcu je, za tu aplikaciju dodijeljena nagrada Smart City Award 2018. u kategoriji - Pametna digitalizacija.

Grad Vrgorac je pozvao sve poljoprivrednike s područja Vrgorca koji još nisu da se upišu i dostave podatke o svojim količinama.

Digitalna tržnica poljoprivrednih proizvoda Vrgorac nalazi se na stranici: https://kupujdomace.hr.

VIDEO Kako razgovarati s djecom o koronavirusu?

Komentara 1

KR
Krotila2
13:09 23.03.2020.

Političari ne ponašajte se izdajnički,pokrenimo masovno domaču proizvodnju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije