Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPOZIV MINISTRICE DIVJAK

Vrdoljak prije sastanka: 'Uvjeren sam da premijer neće nasjesti na politikanstvo SDP-a'

Ivan Vrdoljak
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/5
10.12.2019.
u 13:28

Nekoliko je puta ponovio da je obrazovna reforma važna za budućnost zemlje.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u utorak je uoči sastanka vladajuće koalicije izrazio uvjerenje da premijer Andrej Plenković neće nasjesti na politikanstvo SDP-a koji je pokrenuo postupak opoziva ministrice obrazovanja Blaženke Divjak.

"Uvjeren sam da premijer neće nasjesti na politikanstvo SDP-a", odgovorio je Vrdoljak novinarima na pitanje hoće li premijer braniti ministricu znanosti i obrazovanja kao što je branio ostale ministre kada se tražilo njihovo povjerenje. 

Upitan hoće li iz Vlade otići i HNS ako premijer traži da Divjak ode, Vrdoljak je rekao da se HNS koncentrira na budućnost obrazovne reforme koju politički nosi HNS, a stručno i profesionalno Divjak te ocijenio da reforma "samo u tom paketu može biti uspješna".

Nekoliko je puta ponovio da je obrazovna reforma važna za budućnost zemlje.

"HNS i Divjak napravili su veliki iskorak, a to je da smo izbacili ideologiju iz obrazovanja. I kada dolaze 'fake news' ili neargumentarani napadi na reformu, onda mi tu sigurno nećemo šutjeti. Dolazili ti napadi s desne ili lijeve strane", poručio je Vrdoljak.

Rekao je da nije ni očekivao da će odnosi između demokršćana i liberala kao političkog projekta HDZ-a i HNS-a biti idilični, ali i da je uloga HNS-a u Vladi da isporuče ono što su na početku obećali i dogovorili, a to je obrazovna reforma, subvencionirani krediti, smanjenje parafiskalnih nameta i smanjenje poreznih opterećenja. 

Pogledajte i video: Ministrica Divjak predstavila rezultate PISA testova - Hrvatski đaci ispod prosjeka

Komentara 2

RO
ronyday
16:04 10.12.2019.

Na koji način Plenković može braniti ovu nesposobnu, neodgovornu, priglupu ministricu ? Vrdoljaku je jedino važno zadržati mafijaške pozicije HNS-ove bagre na grbači naroda.

MO
moškov
14:09 10.12.2019.

Ne nece "nasjesti" za organizaciju strajka ministrici divjak nestranackoj osobi treba dodijeliti velered...a njenom ideologu dva velereda...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije