Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
politički prioritet

Vrdoljak: Ako nema novca za povećanje plaća, idemo na izbore

Ivan Vrdoljak
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/3
15.10.2019.
u 20:15

Reforma je u školama. Dio reforme, a to piše i u strategiji, je povećanje materijalnih prava profesora i učitelja i to je došlo sad na red - kazao je

Štrajk prosvjetara sve više unosi nemir u vladajuću koaliciju. Veće plaće zatražili su HNS i Milan Bandić, a HDZ poručuje da je spreman za prijevremene izbore. S druge strane oporba najavljuje da već zna i datum.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak za Dnevnik Nove TV kazao je kako je stav njegove stranke jasan.

- Ako nema novca za povećanje plaća za učitelje, nastavnike i profesore, idemo na izbore - poručio je.

Na pitanje kakav je njegov odnos s premijerom Plenkovićem i kako komuniciraju rekao je kako da 'nije rijetkost da komuniciraju direktno, a povremenom mailom'.

- Koga u ovoj zemlji zanima koliko često se dopisuje premijer s predsjednikom koalicijske stranke? Ono što je jako bitno, to je da sutra djeca u mojem gradu, Osijeku u Osječko-baranjskoj županiji idu u školu, a nemaju nastavu jer je štrajk i to moramo riješiti. Intenzitet komunikacije mislim da je stvarno nebitan - objašnjava Vrdoljak i dodaje kako već 'dvije godine traje jedan jedini veliki politički projekt Hrvatske narodne stranke, a to je reforma obrazovanja'

- Reforma je u školama. Dio reforme, a to piše i u strategiji, je povećanje materijalnih prava profesora i učitelja i to je došlo sad na red - kazao je.

Na pitanje zašto povećanje plaća nije išlo paralelno s reformom kaže kako je 'politički prioritet HNS-a šansa da Hrvatska bude uspješna zemlja' te da se reforma koju se čekalo 25 godina konačno dogodila u rujnu.

- Ako postoji bilo tko, tko misli potkopavati ijednu temu koja je naš politički prioritet, onda će to raditi bez nas - poručuje čelnik HNS-a.

Komentara 26

RI
rimac444
20:48 15.10.2019.

Vrdoljaku i njegvim bitangama je jasno da im je ovo posljednji šlep i sada se love za učitelje kao posljednju slamku spasa, a ulog je veliki, armija uhljeba, mafija sa državnim tvrtkama, državna sisa

ST
Stojko
21:00 15.10.2019.

Ha ha, pa tko još vjeruje ovom đon obrazu.

NA
navijeke
20:37 15.10.2019.

Vrdoljak stvarno misli da mu itko išta u Hrvatskoj vjeruje?! Što se izlaska iz koalicije tiče, već i vrapci na granama živkaju "nećeš razdjelniče". :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije