Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
baranjski dvojac

'Vratil smo Šeksu kapu i šuškavac zadužen iz crnog fonda HDZ-a'

Marin Pehar i Damir Mikić vrijeđali Šeksa u Belom Manastiru
Davor Javorović/PIXSELL
12.11.2011.
u 23:00

Bivšeg gradonačelnika i tajnika Belog Manastira prijavili smo USKOK-u za pranje novca, ali se ništa nije dogodilo. Zašto? Zato što su pod zaštitom vrha HDZ-a, objašnjavaju Marin Pehar i Damir Mikić zašto su izvrijeđali Šeksa

Pljačke je u Baranji bilo i previše, a o tome se šuti. Zasad je USKOK zaprimio pet kaznenih prijava protiv lokalnih moćnika Josipa Kompanovića i dr. Davorina Bubalovića, dvije su naše, no ništa se nije dogodilo. Zašto? Zato što ih štite Vladimir Šeks i Jadranka Kosor! – objašnjavaju Belomanastirac Marin Pehar (28) i Damir Mikić (36) iz Luga, koji su u prvi plan hrvatske javnosti izbili vrijeđanjem V. Šeksa na svečanoj sjednici u povodu Dana grada Belog Manastira.

Svečana odjava iz stranke

Prije nego što je Šeks izišao za govornicu Marin je ustao i viknuo mu da on tu nema što govoriti jer je zbog njega zaustavljena istraga o korupciji u propaloj tvornici škroba. Nakon što je ispraćen van, ustao je i Damir, skinuo šuškavac te kapu HDZ-a i vratio “ono što je zadužio iz crnih fondova”.

– Bila je to svečana sjednica pa smo se svečano odjavili – kažu kroz smijeh ogorčeni Marin i Damir priznajući da to nije bio slučajni, već planirani ispad, koji je i te kako šokirao Šeksa.

– Nije to očekivao od članova HDZ-a. Ne u svojoj utvrdi Baranji – kaže Damir, koji je kaznenu prijavu USKOK-u protiv Kompanovića i Bubalovića podnio još 28. prosinca 2010. Njime bivšeg tajnika grada i gradonačelnika proziva za iznuđivanje novca za vlastite potrebe i potrebe financiranja stranke tako da su preko druge pravne osobe ispostavljali fiktivne račune za poslove koji nikad nisu obavljeni, a koji su dospijevali u Baranjski vodovod čiji je Damir zaposlenik. Isto se, tvrdi, događalo i u Baranjskoj čistoći, ali i Škrobari, za što je kaznenu prijavu protiv Grada, ali i nadležnih u tvornici podnio Pehar. Upozoravao je na nepravilnosti i članove HDZ-a, no nisu ga slušali. Prijavljen je, kažu, samo djelić kriminala koji se događao.

Radnike držali zatvorene

– Tijekom otvaranja Škrobare nas je desetak radnika u jednoj prostoriji čuvala policija da ne bismo napravili kakav eksces dok Šeks otvara tvornicu – sjeća se Marin, koji se s HDZ-om oprostio još te 2006., no dosad se, tvrdi, nije mogao ispisati jer mu se nitko nije javljao na telefon. Danas je drugi na Pernarovoj listi Saveza za promjene u 4. izbornoj jedinici. Damir je, pak, još uvijek u HDZ-u, točnije tajnik je odbora stranke u Lugu. – Sad će im valjda biti jasno da sam raskrstio s njima – kaže Damir, koji je prije četiri mjeseca operirao dobroćudni tumor na mozgu. Čeka ga nova operacija, no danas se jedino boji za sigurnost svoje supruge i dvoje maloljetne djece.

– Mogu me ubiti samo jednom – ogorčen je Damir. Marin je, pak, policiji već prijavio prijetnje da mu je pametnije ušutjeti. Do prozvanog Kompanovića nismo uspjeli doći, a Bubalović nam je kazao da su zbog tog dvojca postali grad slučaj, a da je, kao i dosad, spreman odgovoriti na te, kaže, lažne optužbe. Istupu dvojca, kazala je pak J. Kosor, ne treba pridavati značenje.

Komentara 208

CM
crna mamba
23:21 12.11.2011.

Našla se dvojica koji su istupili iz stranke i to je medijski jako bitna stvar,hehehehhe

OB
-obrisani-
09:46 13.11.2011.

Narode pamet u glavu.Uništimo HDZe kriminalce dok oni nisu uništili i ono malo što je iza njih ostalo.Pametnom dosta!

PO
power123
20:50 13.11.2011.

zalosno da se ovakve stvari događaju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije