Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikola Martinić:

'Vraćam se vatrogastvu, priča o Covidu je iza mene, ne želim otvarati prostor teoretičarima zavjere'

Nikola Martinić
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
18.08.2020.
u 14:18

Nije želio odgovoriti na što je konkretno mislio napisavši kako "za neke postupke i odluke rukovodećeg tijela sustava unutar kojega sam djelovao jednostavno ne mogu naći uporište u logici i zdravom razumu"

Priču o COVID-u i Stožeru sam ostavio iza sebe. Vraćam se svojoj profesionalnoj djelatnosti, vatrogastvu koje traži potpuni angažman, imam i svoje privatne razloge zbog kojih sam dao ostavku, a sve što sam želio reći napisao sam u objavi na facebooku – rekao nam je Nikola Martinić, dojučerašnji predsjednik Stožera CZ Brača koji je proljetos odradio lavovski posao kada je na Braču buknulo žarište zaraze, u vrijeme dok su mjere u cijeloj državi popuštale, a u ponedjeljak je dao neopozivu ostavku.

Nije želio odgovoriti na što je konkretno mislio napisavši kako "za neke postupke i odluke rukovodećeg tijela sustava unutar kojega sam djelovao jednostavno ne mogu naći uporište u logici i zdravom razumu, stoga mi je nespojivo s mojom osobom i sustavom vrijednosti da temeljem dužnosti koju obnašam drugima propisujem i potpisujem ono u što i sam sumnjam da je ispravno i potrebno".

– Neka svatko ičšitava onako kako hoće. To je bila dobronamjerna kritika i razmišljanje građana i pojedinca. Ne želim otvarati prostor teoretičariam zavjere, neću više ništa komentirati – rekao nam je Martinić.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Splitsko-dalmatinskoj županiji i, kako je navedeno, zbog evidentiranog kršenja odredbi Stožera CZ RH od strane dijela ugostitelja, održana je sjednica Stožera CZ Grada Splita u proširenom sastavu. Voditelj Odsjeka za komunalno redarstvo Goran Dlaka izvijestio je o prošlotjednim izvidima i evidentiranim kršenjima propisanih odredbi nacionalnog Stožera CZ, a koji se odnose na rad ugostiteljskih objekata.

U nastojanju usklađenja turističkog i gospodarskog života s uvjetima epidemije, Stožer CZ Grada Splita i Grad Split pozvali su Županijski i Nacionalni stožer CZ da preciziraju uvjete i epidemiološke mjere kojih se moraju pridržavati ugostiteljski i uslužni objekti, zbog različitog tumačenja i provedbe mjera na terenu, osobito po pitanju radnog vremena ugostiteljskih objekata, odnosno barova, noćnih klubova i restorana.

Ujedno, pozvali su nadležne službe i inspekcije na intenzivnije kontrole i provođenje propisanih mjera zbog evidentnog učestalog kršenja u posljednje vrijeme. Grad Split je u tom smislu dodatno angažirao svoje komunalno redarstvo, ali je zbog učinkovitosti provedbe potrebna čvršća suradnja s nadležnim državnim institucijama.

Ključne riječi

Komentara 9

BU
burza
14:50 18.08.2020.

Onda si se jednostavno trbao samo povuci i nista komentirati

LE
lektor
14:57 18.08.2020.

Eto, i on je postao Netko. Celebrity.

SA
samuraj
15:09 18.08.2020.

Štakori bježe kad je brod u opasnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije