Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izmjene i dopune

Vraćaju Markov trg za prosvjede, ali samo za 250 prosvjednika

markov trg
Marko Lukunić/PIXSELL
21.02.2012.
u 13:47

Prosvjednici će se Vladi, Saboru i Ustavnom sudu moći približiti na 20 metara, a "radno vrijeme" prosvjeda bit će od 8 do 22 sata

Umjesto 20, na Markovu trgu moći će prosvjedovati 250 ljudi, jedan je od prijedloga izmjene i dopune Zakona o javnom okupljanju, piše Tportal. Ministar unutarnjih poslova najavio je javnu raspravu o nacrtu predloženih izmjena zakona.

Prema predloženim izmjenama, uz povećanje broja prosvjednika smanjila bi se i udaljenost na kojoj bi se mogli ti isti prosvjednici okupljati pa bi se tako sa sto metara udaljenosti od Sabora, Vlade i Ustavnog suda pomaknuli na 20 metara udaljenosti. S povećanjem broja prosvjednika produžio se i potreban rok prijave prosvjeda pa se umjesto pet, prosvjed mora najaviti 10 dana ranije, a "radno vrijeme" prosvjeda na Markovu trgu je o 8 do 22 sata.

U prijedlogu izmjena, kako piše, nastojalo se pomiriti više suprotstavljenih prava, a navedena ograničenja razmjerna su potrebama zaštite od terorizma i zaštite državne sigurnosti te zaštite sigurnosti i prava drugih, pri čemu su u obzir uzeta stajališta Ustavnog suda. Podsjetimo, Kukuriku koalicija tijekom predizborne kampanje tvrdila je da će Markov trg vratiti građanima koji je od tih istih građana oduzet u vrijeme vlade Ive Sanadera.

Komentara 31

OK
okus
14:08 21.02.2012.

Kaj se sve ne obeca da se dode do vlasti. Oh Boze slatka li si ............

TV
tvrdi
14:08 21.02.2012.

Radno vrijeme za protestiranje. Kakva bljuhotina od uredbe. Očito da pakšu žvače gaće. Treba i portu stavit i po ulasku na Trg osobnu dati da majstor upiše prosvjednike tako da je murji lakše nać likove jer ovo sa fotkanjem ii snimanjem nije najbolje rješenje. Svaka čast. Ljudi prosvjeduju iz hobija i zato što im je dosadno. Jad, čemer i žalost.

HS
Hrvatski sin
17:56 21.02.2012.

nulanović mora dat ostavku,kolko je litra benzina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije