Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prometni recidivist

Vozio pod utjecajem alkohola: Oduzet mu automobil, kažnjen s 41.000 kuna

Alkotest ilustracija
Foto: DPA/Pixsell
12.05.2020.
u 19:47

Riječ je o višestrukom recidivistu koji je do sada prikupio 29 negativnih prekršajnih bodova

Višestruki 53-godišnji prometni recidivist kažnjen je u utorak na koprivničkom sudu s 41.000 kuna, uvjetnom zatvorskom kaznom i jednogodišnjom zabranom vožnje, a zaplijenjen mu je i automobil nakon što je dan ranije u ponovno Herešinu vozio pijan i bez dozvole.

Policija je priopćila da je 53-godišnjak u ponedjeljak vozio Koprivničkom ulicom u Herešinu pod utjecajem alkohola od 2,7 promila i to za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta i oduzeta. Uz to, vozač nije koristio sigurnosni pojas.

Kako mu je od 1. kolovoza 2019. do ponedjeljka to bio treći prekršaj vožnje s više od 1,5 promila alkohola, a već je dva puta pravomoćno kažnjen za istovrsni prekršaj, privremeno mu je oduzet automobil kojim je upravljao.

O oduzimanju vozila obaviješten je Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji će odlučivati o daljnjem postupku s oduzetim vozilom.

U žurnom prekršajnom postupku, vozač je kažnjen s 41.000 kuna i kaznom zatvora od 60 dana, uvjetno na 12 mjeseci, a izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane vožnje od 24 mjeseca.

Policija je priopćila da je sud odlučio kako će privremeno oduzeti osobni automobil vratiti vozaču po pravomoćnosti sudske presude. 

Riječ je o višestrukom recidivistu koji je do sada prikupio 29 negativnih prekršajnih bodova, kažu u policiji.

Komentara 2

LE
LEGENDA
21:48 12.05.2020.

a u pržun ću ja. o jeeee. blago meni barem me neće nitko zgaziti.

KT
KTM
20:02 12.05.2020.

Sad će kupovati cugu online sa dostavom,kad već nema kola.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije