Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najveće kazne

Vozio pijan, bez položenog ispita, u neregistriranom autu - dobio 15 dana zatvora i 13.300 kuna kazne

policija
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/ilustracija
12.08.2019.
u 21:01

Tijekom vikenda proveden je žurni prekršajni postupak u kojem je 33-godišnji vozač kažnjen visokom novčanom kaznom od čak 27.700 kuna

Padaju rekordi, ne samo temperaturni. Koprivničko-križevačka policija zabilježila je u proteklih tjedan dana dva kapitalna primjerka prekršitelja novih postroženih odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Tijekom vikenda proveden je žurni prekršajni postupak u kojem je 33-godišnji vozač kažnjen visokom novčanom kaznom od čak 27.700 kuna!

Najveća prometna kazna

Doveden je u nedjelju na Prekršajni odjel koprivničkog Općinskog suda u Đurđevcu, nakon što je u 2.10 sati u Reki, u Ulici Kralja Zvonimira, upravljao neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom, i to prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima B kategorije.

Kao da već to nije dovoljno, izmjereno mu je i 1,61 promil alkohola u krvi.

Foto: Robert Anic/PIXSELL/Ilustracija

– Vozač je kažnjen novčanom kaznom od 27.700 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije devet mjeseci nakon što stekne pravo na upravljanje – kazali su jučer u PU koprivničko-križevačkoj i podsjetili na snažnije kažnjavanje počinitelja osam najtežih prekršaja, od prekoračenja brzine kretanja u naseljenom mjestu za više od 50 km/h, vožnje u suprotnom ili zabranjenom smjeru na autocesti, brzoj cesti i cesti namijenjenoj isključivo za promet motornih vozila i namjernog prolaska kroz crveno svjetlo do odbijanja podvrgavanju ispitivanja radi provjere ima li u organizmu alkohola ili droga, vožnje pod utjecajem alkohola iznad 1,5 promila i pod utjecajem droga, upravljanja vozilom prije stjecanja prava i dok je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova, upravljanje vozilom dok je vozačka dozvola oduzeta, dok je vozač isključen iz prometa ili mu je izrečena mjera privremenog oduzimanja dozvole ili zaštitna mjera.

Dodajmo tome da je to najveća novčana kazna izrečena na tom sudu u povijesti za prometne prekršaje. A samo nekoliko dana prije toga u stalnu sudsku službu u Đurđevcu doveden je 50-godišnji vozač koji zasad drži drugo mjesto u visini izrečene novčane kazne. Oko ponoći vozio je pijan po Bilogorskoj ulici u Koprivnici, i to u vrijeme kad mu je bila oduzeta vozačka. Sud mu je odrapio 24.000 kuna kazne i dvije godine zabrane upravljanja vozilima B kategorije.

I vozač star 20 godina pamtit će dugo vožnju cestom između Koprivnice i Peteranca. Zbog vožnje u pijanom stanju (1,23 promila), bez položenog vozačkog ispita, u neregistriranom autu, sletio je s ceste u odvodni kanal. Uhićen je, a na sudu je osuđen na 15 dana, uvjetno na devet mjeseci, i 13.300 kuna novčane kazne.

Gužva na triježnjenju

Revna policija je ulovila i 21-godišnjeg vozača koji je vozio pod utjecajem 2,08 promila alkohola u krvi, a njemu je pak dosuđeno 15 dana zatvora, uvjetno na 12 mjeseci, što znači da neće morati u kaznionicu ako u godinu dana ne počini novi nedjelo. Oduzeta mu je i vozačka na šest mjeseci. U Đurđevcu se prošlog vikenda dogodila i prometna nesreća. Sudarila su se dvojica motociklista. Motociklist star 50 godina lakše je ozlijeđen i napustio je mjesto događaja. Policiji nije trebalo dugo da ga pronađe, izmjeri mu 2,31 promila alkohola i smjesti u posebne prostorije da se otrijezni.

Tijekom vikenda u toj su županiji evidentirana 123 prometna prekršaja. U 19 slučajeva radilo se o vožnji pod utjecajem alkohola, 50 vozača kažnjeno je zbog prekoračenja brzine, 17 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, a tri zbog korištenja mobitela. Dodajmo tome da je u Đurđevcu zatečen i 51-godišnji biciklist koji je napuhao čak 2,88 promila. I on je odveden na triježnjenje. Ne plaćaju kazne samo domaći vozači.

Nizozemac (50) je zbog više prometnih prekršaja u Dramlju kažnjen s 19.800 kuna i zabranom upravljanja vozilom na području Hrvatske godinu dana. Kažnjen je zbog vožnje pod utjecajem alkohola, neprilagođene brzine, napuštanja mjesta prometne nesreće i prelaska na suprotnu stranu kolnika

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
21:22 12.08.2019.

platit će je nikad.

TB
taras.buljba
11:39 13.08.2019.

Samo zatvor tu moze uvesti reda stim da se sudi odma i za pijanstvo minimum 60 dana bez prava zalbe i dolaska kuci.

YY
yy1
21:20 12.08.2019.

Da je policija radila ovako i prije ne bi ni došlo do ovog zakona koji služi za punjenje proračuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije