Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA 15 ZEMALJA

Vožd Vučić opet trijumfirao: Pao boss Darko Šarić

Darko Šarić
Foto: ''
1/4
18.03.2014.
u 22:31

Nakon četiri godine bijega otkriven i uhićen narkoboss iz Pljevalja. Šarić se krio u Južnoj Americi i sam se predao kad su mu ušli u trag

Darko Šarić, veliki narkoboss porijeklom iz Crne Gore, iz Pljevalja, otkriven je u velikoj zajedničkoj akciji tajnih službi 15 zemalja, doveden u Crnu Goru gdje je uhićen i prebačen u Beograd, na Specijalni sud za ratne zločine i organizirani kriminal.

Krio se u Južnoj Americi

Šef naprednjaka i budući premijer Srbije Aleksandar Vučić tako trijumfira drugi put u nekoliko dana, nakon velike pobjede na izborima u nedjelju, ispunilo se ono što je najavljivao nekoliko puta, posljednji put sedam dana prije izbora: uhićen je šef narkomafije koji je optužen za šverc gotovo šest tona kokaina i pranje novca, oko 22 milijuna eura. Tim novcem Šarić je kupovao tvrtke i nekretnine u Vojvodini, figurirao za biznismena, sve dok u listopadu 2009. nije u Južnoj Americi uhvaćena pošiljka od 2,8 tona kokaina, blizu Montevidea. Prema onome što su jučer govorili srbijanski dužnosnici, Šarić se krio u četiri zemlje u Južnoj Americi, u trag mu je ušla radna grupa koju je Vučić osnovao u lipnju 2013., u okviru srbijanske tajne službe BIA.

Kad je Šarić shvatio da su mu na tragu, rekao je ministar pravde Nikola Selaković, poslao je odvjetnika i dogovorio predaju. Predaja je bezuvjetna i Šarić će se pridružiti ostalim optuženicima, nekadašnjim svojim suradnicima, kojima se sudi u Beogradu. Bit će zanimljivo pratiti i političke posljedice koje su, uz pomoć tabloida, visjele mjesecima nad glavom Ivici Dačiću, premijeru na odlasku, kojem se spočitavalo što se družio sa Šarićevim suradnikom Rodoljubom Radulovićem zvanim Miša Banana.

Krvavi krakovi

Osim toga, Dačićev šef kabineta Branko Lazarević ispitivan je zbog sumnje da je policijske tajne otkrivao Šarićevu narkoklanu.

Dačić je nedavno rekao da se ne boji Šarićeva uhićenja. Krvavi krakovi Šarićeve narkohobotnice proteklih su se godina vukli svim zemljama nastalim raspadom SFRJ, zbog čega je svojedobno američka DEA (Agencija za borbu protiv droga) akciju njezina otkrivanja i razbijanja i nazvala Balkanskim ratnikom. Hrvatska je u tome zastupljena u liku Anastazija Martinčića, koji je radio u Lučkoj kapetaniji u Puli, uhićenog na brodu s kokainom i već osuđenog na 13,5 godina zatvora.

Ubrzo su počeli mafijaški obračuni od Vardara do Triglava, s desetak mrtvih. U Hrvatskoj je likvidiran Crnogorac Tripo Penović, preko čijeg su računa prošli milijuni eura, a ubijen je i Cvetko Simić, koji je raskomadan nađen na Jarunu 2010., a njegova smrt Šarića je povezivala i s pripadnicima zloglasnog zemunskog klana, jer je Simić radio i za njih. Likvidacije koje su povezivane sa Šarićem zaredale su i u Srbiji, Crnoj Gori i BiH.

Komentara 1

IB
istina_boli
07:02 19.03.2014.

Kriminalci. Sad ce Vucic da lapi tih 6 tona droge i sam ih utopi za debelu lovu. Mafija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije