Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ponavljač prometnih prekršaja

Vozaču prijetilo 109.500 kuna kazne i 60 dana zatvora, evo koliko je dobio

Stara i nova vozačka dozvola
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
22.01.2021.
u 10:21

Nakon saslušanja na Općinskom sudu okrivljeniku je određeno zadržavanje u trajanju do 15 dana, nakon čega je predan u zatvor u Varaždinu

Poznato je koliku je kaznu dobio vozač koji je 6. siječnja u Koprivničkoj ulici u Šemovcu bježao policiji. Riječ je o 39-godišnjaku koji je vozilom upravljao pod utjecajem 1,72 promila alkohola, bez položenog vozačkog ispita i u vrijeme kada su mu na snazi bile zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, kao i mjera zabrane podnošenja zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole u roku dvije godine. Osim toga, upravljao je neregistriranim i neosiguranim vozilom i kod sebe nije imao prometnu dozvolu niti osobnu iskaznicu.

S obzirom na to da je riječ o višestrukom počinitelju istovrsnih prometnih prekršaja, osobno mu je vozilo privremeno oduzeto, a on je zadržan u prostorijama policije do otrežnjenja te je 7. siječnja uz optužni prijedlog priveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu. Nakon saslušanja na Općinskom sudu okrivljeniku je određeno zadržavanje u trajanju do 15 dana, nakon čega je predan u zatvor u Varaždinu. Za počinjene prekršaje vozaču je prijetilo 109.400 kuna novčane kazne i kazna zatvora u trajanju do 60 dana, uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 24 mjeseca. 

Općinski sud u Varaždinu nakon provedenog postupka donio je presudu kojom je proglašen krivim i kažnjen ukupnom novčanom kaznom u iznosu od 12.300 kuna i kaznom zatvora u trajanju od 55 dana. Izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od osam mjeseci. Automobil mu je vraćen. 

Komentara 3

ID
ivo.dzinic
10:41 22.01.2021.

I da mu nisu vratili auto mislis da vise ne bi vozio. Njemu to nista ne znaci cim izadje van evo njega na cesti. Problem bi bio da me budala udari i napravi stetu a nema osiguranja niti imovine da se mozes naplatiti. Morao bi ga ubiti.

LI
liliZG
10:30 22.01.2021.

zašto su mu vratili automobil??? taj će čim izađe opet sjesti u njega i postarom......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije