Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravila su pravila

Građani su bijesni zbog kazne koju je dobila vozačica: 'To je putnik! Nije prokleti vozač'

Vožnja
GettyImages
17.01.2020.
u 09:51

Post koji je objavila vozačica postao je viralan i skupio veliki broj pregleda i komentara

Korisnici društvenih mreža bili su ogorčeni kada je jedna vozačica objavila fotografiju kazne koju je dobila jer je putnik u njezinu automobilu koristio mobitel i obavljao videopoziv dok je sjedio pokraj nje. Novčana kazna iznosila je 337 dolara, a iz policije su rekli da je to sve legitimno.

Sheree iz Sydneya još je u lipnju objavila fotografiju novčane kazne na društvenim mrežama rekavši da nije imala pojma da krši zakon. Taj njezin post postao je viralan i skupio veliki broj pregleda i komentara. Korisnici koji su se javljali smatraju da je kazna prevelika. "Recite svojim putnicima da ne koriste mobitel u vožnji dok vozite. Ja sam dobila kaznu jer je moj putnik bio na mobitelu", napisala je žena.

Drugi vozači također su bijesni i smatraju da je kazna smiješna i ekstremna. "To je putnik! Nije prokleti vozač, nije ometanje ako vozač ne gleda u ekran", napisao je komentator Anthony Holmes. Ovaj prekršaj, kako se vidi i na fotografiji kazne, ispada da je zakonit. Prošle godine jedan vozač dobio je kaznu jer je njegov suputnik koristio laptop u vožnji, piše Daily Mail .

Video: Pijan jurio prema pješacima s djetetom, vozačica herojskim potezom spriječila tragediju

Ključne riječi

Komentara 16

HE
herojulice
11:34 17.01.2020.

Onda pored vozača ne smije sjediti nitko da ga ne bi ometao a isto tako tko može tvrditi kada netko sjedi iza vozača da ga neće ometati. Apsurd.

LC
Lepi Cane
11:32 17.01.2020.

nešto vezano za "putnike" u vozilu iz osobnog iskustva....prije 2 godine vozio sam u autu oca i majku hitno u bolnicu Rebro, majka je doživjela moždani udar, stao sam na rampi ispred ulaza za vozila i otac je u panici otvorio vrata suvozačka da bi rekao portiru da digne rampu, u tom trenutku dojuri hitna odostraga i odvali cijela vrata od auta, nije sporno da je stari kriv ali sad dolazi fora osiguravjućeg društva ( Jadransko osiguranje).... vozilo je bilo na leasing i imalo je puni kasko. Osiguranje nije htjelo isplatiti štetu na mom vozilu jer je "PUTNIK" napravio štetu a ne vozač, u tom slučaju ne vrijedi kasko... da čovjek ne povjeruje, poslije sam saznao da sam trebao reći da sam se ja nagnuo preko suvozača i ja da sam otvorio vrata, u tom slučaju bi kasko platilo štetu, kojim kvarnim forama se samo koriste.

HE
herojulice
11:32 17.01.2020.

ADMINE MOLIM TE POŠALJI MI NA E-MAIL ŠTO SAM POGREŠNO KOMENTIRAO I PO KOJEM UVJETU JER JA NE MOGU PRONAĆI I SHVATITI ZAŠTO MI JE KOMENTAR OBRISAN KAKO BIH TO ZNAO ZA UBUDUĆE.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije