Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Budite oprezni

Vozači u Istri usmrtili dvije srne i jednog zeca

Srna mrtva životinja cesta
Foto: Maja Santosi/PIXSELL
07.04.2020.
u 11:19

Vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama

Dvije srne i zec nastradali su tijekom ponedjeljka na istarskim cestama, priopćeno je iz PU istarske. Prvo je oko ponoći, u noći na ponedjeljak, 52-godišnjak upravljao Fiatom talijanskih oznaka. Vozio se iz smjera Lupoglava prema Buzetu te je u jednom trenutku prednjim djelom vozila udario srnu koja je pretrčavala kolnik.

U srnu je udario i 44-godišnjak koji je u 5.10 upravljajući Ford Fiestom pulskih oznaka iz Svetog Lovreča prema Žbandaju naletio na životinju. Na zeca je pak u 22.30 na cesti Ungarija-Umag naletio 32-godišnjak koji je vozio VW pulskih oznaka. Brigu o uginulim životinjama su preuzela nadležna lovačka društva, a policija upozorava vozače da budu maksimalno oprezni na cestama pogotovo u jutarnjim satima te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti.

- Vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Stoga ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja ili nije postupao po postavljenim prometnim znakovima (divljač na cesti, životinja na cesti, ograničenje brzine ili ako je brzina uvjetovana kategorijama ceste), protiv takvih vozača će se pokrenuti prekršajni postupak - kazali su u PU istarskoj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije