Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj taksist - Na sudu svjedočili djelatnici Zagrebparkinga

Vozači pauka: Bišćan nas je psovao, a taksist ga je kresnuo u glavu

Igor Bišćan
Marko Lukunić
24.02.2010.
u 22:07

Bišćan, koji je u sudnici zijevnuo a da pritom nije stavio ruku na usta, ispričao se djelatnicima za moguće psovke kojih se ne sjeća.

Bruno Verkić i Krešimir Štajduhar, zaposlenici Zagrebparkinga koje je taksist Dragutin Zrna 30. siječnja zaustavio i tražio od njih da dignu mini cooper Igora Bišćana parkiran na mjestu za taksiste u Martićevoj, svjedočili su danas na glavnoj raspravi na Prekršajnom sudu. Nisu digli Bišćanov auto jer se Bišćan brzo pojavio.

– “Idite u k...! J... ti mater! J... vas onaj koji vas šalje!”, vikao je Bišćan. Tako je svakog dana. Kao da mi majka radi na štajgi – rekao je Verkić. Kazao je da se u prepirku uključio i Zrna.

– Taksist je bahato isprovocirao sukob – rekao je Štajduhar, a kasnije je svjedočio: – Taksist je prvo mirno rekao da mu cooper smeta iako zapravo nije smetao. Pokazujući rukom na slobodna mjesta, zamahnuo je prema Bišćanu i gurnuo ga dlanom u bradu, od čega se Bišćan nagnuo. Rekao je nogometašu: “Izvadit ću ti džigericu!”

– Kresnuo je Bišćana u glavu – posvjedočio je Verkić i dodao: – Možda nije bilo namjerno, držao je radio u drugoj ruci. Bišćan ga je zatim lupio glavom u glavu. Nakon toga počeo je fajt. Ne baš u stilu Filipovića, ali trajalo je dvije, tri minute – objasnio je Verkić koji nije sve dobro vidio. Ali mlađi kolega Štajduhar imao je, kako je rekao, pregled nad situacijom.

– Bišćan ga je udario još četiri, pet puta šakom u glavu (kad je kasnije opisivao, broj udaraca smanjio se na 2-3, op. a.). Zrna je udarce primao pognute glave, vjerojatno ošamućen od prvog. Hrvali su se i između vozila. Nisam vidio da je Zrna udario ni da je bio na podu. “J... se, zovi policiju”, rekao je na kraju Bišćan i otišao – svjedočio je Štajduhar.

Treći svjedok, taksist Miroslav Čeak, ispričao je da je, kad je čuo galamu, dignuo pogled s listića za kladionicu te shvatio da su se bili potukli, a Zrna je jako krvario.

Bišćan, koji je u sudnici zijevnuo a da pritom nije stavio ruku na usta, ispričao se djelatnicima za moguće psovke kojih se ne sjeća. Obrana je u završnoj riječi istaknula da Bišćan dosad nije bio kažnjavan, da su psovke upućene djelatnicima dio njihove svakidašnjice, a Bišćan se u tučnjavi branio. Branitelj odsutnog Zrne rekao je da se Zrna uključio u prepirku nakon što je čuo uvrede, ali ne kako bi nasrnuo. Presuda će biti za 10 dana.

Ključne riječi

Komentara 13

UM
umnjak
22:52 24.02.2010.

Bišćanu treba uzeti hrvatsko državlajnstvo jer je bahato odlučio napustiti repku! ILi da kao njegovim vršnjaci odsluži vojni rok, zašto bi to on ovako bahat i nepristojan trebao imati pred zakonom i svojim obvezama drugačiji status od drugih građana! Sramotaa za DFinamo tko je kapetan! Ljiga od čovjeka!

JA
jankoprekobrda
23:26 24.02.2010.

Zrni treba oduzeti Domovnicu i putovnicu te ga poslati da zivi tamo gdije vade dzigerice, hrvati to ne rade.

JA
jarac
22:39 24.02.2010.

Presuda će biti izrečena za 10 sana. treba se usuglasiti sa Dinamom. ipak je to kapetan, pa čovjek se samo uspješno obranio, a kako je bio na pripremama nije mogao utjecati ni na svjedoke, Živilo nezavisno sudstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije