Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stroži nadzor

Vozači, oprez - policija pojačava kontrole za Martinje

'Policija02_pxl_aut_050511'
PIXSELL
08.11.2012.
u 19:50

Vozači koji budu vozili s više od 1,5 promila u krvi ili prekorače dopuštenu brzinu... policija će na licu mjesta uhititi te privesti

Za Martinje, koje pada u nedjelju, policija će pojačanim kontrolama i posebnim akcijama nadzirati promet i pokušati spriječiti nesavjesne vozače da počine prekršaj. Tako će vozače koji budu imali više od 1,5 promila, odbiju alkotest, koji budu vozili pod zabranom i prekorače brzinu za više od 50 kilometara na sat te budu vozili u suprotnom ili zabranjenom smjeru policija na licu mjesta uhititi i privesti.

Kako će se krštenje vina u najvećem broju obavljati u dane vikenda, koji su prema evidencijama najkritičniji dani u tjednu jer se tada događa najveći broj prometnih nesreća s najtežim posljedicama, iz policije su građanima dali nekoliko savjeta i upozorenja.

– Ako ste pili, ne vozite, razmislite o tome da cijena jedne runde pića stoji koliko i taksi prijevoz do kuće. Ni jedan razlog za vožnju pod utjecajem alkohola nije opravdan i ne zaboravite da vožnjom u pijanom stanju ne dovodite u opasnost samo sebe, nego i sve druge sudionike u prometu – poručio je Viktor Forjan iz Odjela za sigurnost cestovnog prometa u MUP-u.

U proteklih deset godina na Martinje su zabilježena ukupno 652 prometna prekršaja pod utjecajem alkohola, a rekordna je bila 2006. godina s čak 144 prekršaja. U 2007. godini zabilježen je samo jedan prekršaj manje. Važno je istaknuti kako je Martinje u te dvije godine padalo na dane vikenda, kao i ove godine, pa će u policiji dati sve od sebe da se crna statistika iz te dvije godine ne ponovi.

>> Pročelniku Curišu baš na Martinje "otišla lamela" na službenom autu

Ključne riječi

Komentara 3

BL
bosanac laki
20:42 08.11.2012.

kao i obično za martinje izbjegavat sjedat u auto,jer po običaju bit će mrtvih pijanih na cestama,ko oće ostat živ klonite se cesta

FE
fefellerunt
21:22 08.11.2012.

ovo bi bilo pohvalno kad abi znali da će naša policija prema svimapostupati jednako, ali s obzirom da znamo da postoje u prometu privilegirane kaste (političari, menadžeri, liječnici, žene) onda znači da će s eova kontrola odnositi smao na obične radnike i umirovljenike. Kada bi se pravedna kontrola provodila svakog vikenda bilo bi oduzeto najmanje 2000 vozačkih (barem u prva tri vikenda) , ali onda bi i prometnih bilo manje, a ne bi se uništavala vozila poštenih ljudi.

UM
Umjereni
21:14 09.11.2012.

Sve je to lijepo što policija veli, samo je malo smiješno kad krenu s usporedbama o cijeni taksija. Ne misle valjda da uzduž i poprijeko Zagorja prometuju taksiji kao da se radi o New Yorku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije