Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zimski uvjeti

Vozači oprez: Na cestama poledica, a jak vjetar usporava promet na A6

snijeg
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/2
02.01.2015.
u 08:51

Zagreb danas očekuje djelomice sunčano vrijeme uz povremenu naoblaku. Krajem dana oblačnije uz moguću slabu kišu koja se smrzava na tlu

Na Jadranu će tijekom današnjeg dana biti pretežno sunčano. U unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, a krajem dana uz više oblaka moguća je slaba kiša koja se smrzava na tlu, javlja DHMZ.

Vjetar će na kopnu biti slab dok će na Jadranu uglavnom puhati umjerena bura i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od -1 do 4, na Jadranu od 8 do 13°C.

Najtopliji Split

Zagreb danas očekuje djelomice sunčano vrijeme uz povremenu naoblaku. Krajem dana oblačnije je uz moguću slabu kišu koja se smrzava na tlu. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura od 0 do 3°C. U 7 sati ujutro najniža temperatura izmjerena je u Slatini, -7°C, a najtoplija u Splitu, gdje je zabilježeno 7°C. Najviše snijega palo je u Begovom Razdolju – točno 40 centimetara.

Usporen promet i zimski uvjeti na cestama

Jak vjetar usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila, javlja HAK.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski na cestama u unutrašnjosti, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zimski su uvjeti i zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na pojedinim cestama u Lici, Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju te Dalmaciji. Za sav promet otvorena je županijska cesta ŽC5047, stara cesta preko Učke od Veprinca do granice Primorsko-goranske županije uz obaveznu zimsku opremu.

Zbog odrona je za teretna vozila teža od 7,5 tona zatvorena državna cesta Jasenovac – Hrvatska Dubica (DC47) od mosta Jasenovac do prilaza graničnom prijelazu Hrvatska Dubica.

Trajekti i katamarani voze redovno.

>>Evo kakvo nas vrijeme očekuje nakon novogodišnjeg minusa

>>Što nas čeka u 2015.: 5 dobrih i 5 loših stvari

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije