Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAK upozorava:

Vozači automobila oprez! Poštujte bicikliste, mopediste i motocikliste u prometu

biciklist
Foto: Zarko Basic/PIXSELL/Ilustracija
28.09.2018.
u 07:22

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u središnjoj Hrvatskoj, ima je i na dionici autoceste A1 između Zagreba i Karlovca, a na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista pa su iz Hrvatskog autokluba (HAK) u petak upozorili vozače ostalih vozila da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze na tu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećaju da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u središnjoj Hrvatskoj, ima je i na dionici autoceste A1 između Zagreba i Karlovca, a na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski.

Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika te košnje, pa iz HAK-a vozače mole za strpljenje i upozoravaju da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i ograničenja brzine.

Posebne regulacije prometa u subotu, 29. rujna: 11 do 13,30 sati zbog održavanja manifestacije "Lošinjski polumaraton" bit će zatvoren dio državne ceste DC100 na relaciji: Kadin-Veloselska ulica-kružno raskrižje Veli Lošinj; od 10 do 14,30 sati zbog utrke bit će na snazi privremena regulacija prometa na trasi: Ičići-Veprinac-Poklon-Vojak (Učka). Zbog prolaska cestom preko Učke promet će biti obustavljen od 10 do 11,30 sati. Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina.

Do završetka radova za sav promet, osim za pješake, zatvoren je granični prijelaz Dvor. Predviđeno trajanje radova je šest mjeseci. Moguće je koristiti granični prijelaz Hrvatska Kostajnica/Bosanska Kostajnica.

Do 30. rujna zbog građevinskog miniranja povremeno se zatvara cesta kod graničnog prijelaza Gornji Brgat - dva puta tjedno između 13 i 17 sati u trajanju po 20 minuta. Korisnike molimo za strpljenje, a zbog radova se na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima. Trajekti i katamarani plove redovito.

U subotu, 29. rujna trajekt na liniji Split - Vis isplovit će iz Splita u 19 umjesto u 18,30 sati.

 

Ključne riječi

Komentara 2

ZA
Zagy154
07:41 28.09.2018.

Veći problem je kaj ni biciklisti ni motociklisti ne poštuju nikog,kao ni prometne znakove. Čast izuzecima je govorim o Zg

AV
avim
08:13 28.09.2018.

Kada ce taj jak i policija po eto kažnjavati te iste biciklist koji se voze po nogostupi a, u pogrešnom smjeru i po pjesackim trgovima i ugrožavaju sve oko sebe a posebno djecu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije