Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Vozačev SMS policiji: "Onaj što je pobjegao sjedi iza mene u busu"

osijek
Foto: Marin Franov/PIXSELL
1/3
04.02.2010.
u 15:49

- Bio je dosta prljav i vidjelo se da je psihički poremećena osoba, no kada su policajci ušli u autobus, ostao je smiren i poslušao je sve što su mu rekli - kaže Mihajlović.

Nakon svega što sam pročitao u novinama, pitao sam se jedino čiji sam život spasio  - ponosno nam je počeo priču 32-godišnji Duško Mihajlović iz Belog Manastira, suvozač autobusa u kojem je u srijedu predvečer uhićen odbjegli ubojica iz Vrapča, Željko B. (45), a koji ga je prepoznao te o tome obavijestio policiju.

Osim njega, u autobusu su bili vozač Marin Čurković te suvozač Đuro Pajić.
- Već smo kretali s kolodvora u Belom Manastiru kad nam je on mahnuo da stanemo. Marin je zaustavio autobus, a čovjek nas je upitao vozimo li do Donjeg Miholjca. Objasnio sam mu kako idemo u Osijek te da iz Osijeka može uhvatiti liniju za Miholjac. On je to prihvatio, što mi je bilo još i čudno jer sam mu rekao kako je karta skuplja devet kuna, a izgledao mi je kao siromašna osoba pa sam mislio da neće imati novca. Međutim, izvadio je 50 kuna i platio te sjeo blizu vozačeva mjesta - prepričava Duško svoj prvi susret s čovjekom koji je 25 puta bez povoda izbo umirovljenika u Zagrebu.

- Bio je kratko ošišan i obrijan tako da se nije lako mogao prepoznati, ali kada sam ga vidio iz profila, shvatio sam da je riječ o njemu. Rekao sam to kolegama, no oni me nisu shvatili ozbiljno i nastavili su svoje pričati - nastavlja Mihajlović koji je potom izvukao mobitel te poslao poruku svojem prijatelju policajcu.

"Vozim se autobusom preko Jagodnjaka za Osijek i mislim da je ušao onaj lik što ga traže, što je pobjegao iz zatvora, shizofreničar, ali ne mogu nazvati policiju pošto sjedi iza mene, pa im javi ti da nas sačekaju u Osijeku na kolodvoru, tamo smo oko 5. Nisam sto posto siguran, ali mislim da je on!", sadržaj je SMS-a koji je Duško poslao.

Dodaje kako je brutalni ubojica mirno sjedio iza njih, a sa sobom je nosio vrećicu u kojoj je imao nekakvu deku.
- Zvao me i prijatelj kojem sam poslao poruku, a nakon toga i policija. Rekli su da će nas presresti na putu do Osijeka. Napisao sam to na mobitel i pokazao kolegama koji su tek tada shvatili da je situacija postala ozbiljna - priča Duško.

S policijom su se susreli u Švajcarnici kraj Darde, a nekoliko minuta kasnije trojica su službenika upala u autobus i uhitila 45-godišnjaka.

- Bio je dosta prljav i vidjelo se da je psihički poremećena osoba, no kada su policajci ušli u autobus, ostao je smiren i poslušao je sve što su mu rekli - kaže Mihajlović, inače otac dvoje djece koji je donedavno prevozio robu u Italiji.

- Supruga je bila šokirana kada sam joj ispričao što mi se dogodilo. Dosad je mislila kako je vožnja po Italiji bila opasan posao, ali nakon ovog je shvatila da ni u Baranji nisam siguran. No ponovno bih učinio isto jer je taj čovjek bio opasan za okolinu - ističe Duško kojem je šef, kao i ostalim kolegama, obećao stimulaciju na plaći zbog hrabrosti.

Komentara 21

TO
tommycro
17:44 04.02.2010.

Srbin je možda Hrvatu Spasio život, Hvala ti Srbine u ime svih Hrvata!! :)

DR
dreamteam
18:25 04.02.2010.

Tomycro, Srbin spasio Hrvatu zivot...Srbin ili netko drugi,na prvome mjestu:COVJEK. Treba mu dodijeliti medalju za hrabrost.

MM
Mladen Miletić
17:10 04.02.2010.

Slijedi nagrada od 10.000 kuna ... Za izdaju ubojice!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije