Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVI GA TRAŽE

Vozač autom naletio na medvjeda: 'Ne pamtim kad je u Zagorju viđena ta životinja'

Medvjedi u Kuterevu
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
08.05.2021.
u 22:07

Policajci i članovi Lovačkog društva Macelj Đurmanec stigli su na očevid te su izuzeli dio dlake s auta i izmet. Poslali su to na vještačenje na Veterinarski fakultet u Zagrebu, s kojeg su potvrdili da je zaista bila riječ o medvjedu

Vozač iz Zagorja šokirao se kad je prošlog ponedjeljka kraj Đurmanca autom udario medvjeda. Medvjed se ustao i pobjegao u šumu. Kada je vozač je nazvao policiju, gotovo nitko mu nije vjerovao jer medvjeda na tom području nije bilo barem 100 godina.

Policajci i članovi Lovačkog društva Macelj Đurmanec stigli su na očevid te su izuzeli dio dlake s auta i izmet. Poslali su to na vještačenje na Veterinarski fakultet u Zagrebu, s kojeg su za 24sata potvrdili da je zaista bila riječ o medvjedu.

- Prema dlaci smo potvrdili da je životinja medvjed. Ja ne pamtim kad je u Zagorju viđena ta životinja, no nije neobično da mladi mužjaci lutaju u potrazi za novim područjem - rekao je Slaven Reljić s Veterinarskog fakulteta.

Nije isključio mogućnost da je medvjed dolutao onamo iz Slovenije jer nedaleko od Maclja, u mjestu Čermožiše, u noći na srijedu lovac je ustrijelio trogodišnjeg medvjeda. Upucao ga je nakon što ga je iznenadio u lovu te je o svemu obavijestio lovačku inspekciju.

- Još traje DNK analiza, koja će pokazati je li medvjed ustrijeljen u Sloveniji isti onaj koji je udaren u Zagorju - rekao je Reljić.
Kako se neslužbeno doznaje na slovenskoj strani, na lešini medvjeda nisu našli tragove udarca automobila, pa je moguće kako ozlijeđeni medvjed i dalje luta Zagorjem.

Ključne riječi

Komentara 5

KU
kukumica
00:03 09.05.2021.

Siroti medo! Nešto ga je teško pokrenulo na put. Proljeće je, nije hrana.

DU
Deleted user
13:05 09.05.2021.

Zaprite kleti da nam medo ne popije svo vino!!!

IM
imamohrvatsku
00:45 09.05.2021.

Iznenadio ga je medvjed u lovu pa ga je ustrijelio. Dao bi mu ja lov.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije