Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
procurio video

Vozač školskog busa podijelio njemačku javnost: Zamolio je učenike koje vozi da skinu maske

YouTube Screenhshot
20.10.2020.
u 16:40

Njegov potez osudila je pak znanstvena zajednica navodeći kako je sve očiglednije da su mjere kao što su nošenje maske i držanja distance najbolje da se pandemija stavi pod kontrolu.

Jedna od najboljih mjera u borbi protiv koronavirusa je nošenje maski. Međutim, mnogi se s tim ne slažu. Među njima je i vozač školskog autobusa Thomas Brauner koji je snimio i objavio video na kojem se vidi kako govori učenicima koje vozi da skinu maske s lica. 

Na objavljenoj snimci vidi se vozač koji govori djeci da im želi dati primjer te ih pita žele li oni u tome sudjelovati. Nakon što su djeca potvrdila, on ih je zamolio da skinu maske uz riječi: – Nastavit ćemo vožnju do škole bez maski ako želite. 

U vrlo kratkom roku video je postao viralan i izazvao je burne reakcije na društvenim mrežama. Neki su izrazili svoje nezadovoljstvo zbog ponašanja vozača, dok su mu neki pak dali podršku. 

Brauner je za njemačke medije objasnio zašto je to učinio: – Postoji rizik da ćemo jednog dana imati generaciju koja će se naviknuti na maske i to jednostavno ne možemo dopustiti, želimo živjeti slobodno i neovisno

Vozač školskog busa kazao je da ga je posjetila policija koja ga je obavijestila da će morati predati svoju vozačku dozvolu. Nakon što se priča pročula u javnosti, Brauner je postao svojevrsna ikona građana koji su protiv nošenja maski te je nedavno održao i govor na skupu protiv mjera, piše Fenix- magazin. 

Njegov potez osudila je pak znanstvena zajednica navodeći kako je sve očiglednije da su mjere kao što su nošenje maske i držanja distance najbolje da se pandemija stavi pod kontrolu. Podsjećamo, posljednjih dana Njemačka kao i mnoge druge zemlje diljem Europe bilježe rekordan broj novooboljelih zbog čega su donesene i nove mjere. 

VIDEO: Igor Štagljar otkrio koliko će nam još trebati da pobijedimo virus: Toliko se još možemo strpiti

Komentara 25

IB
istinaaa___boliii
11:28 21.10.2020.

Pametan i hrabar, bravo baja.

DU
Deleted user
09:40 21.10.2020.

I eto vam još jedan primjer diktature: ili moraš bezpogovorno slijediti ono kaj vlada veli (iako nemaju legimitet za to) ili ostaješ bez posla!!!

KA
kaptol
17:09 20.10.2020.

Zna on ako se virus pojavi onda je 14 dana na odmoru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije