Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKA NESREĆA

Sudac odlučio: Vozaču kamiona određen istražni zatvor

Osumnjičeni vozač priveden u ŽDO
Foto: Danijel Prerad
1/28
08.06.2019.
u 19:07

Nakon kriminalističkog istraživanja podnijeta je kaznena prijava protiv osumnjičenog 59-godišnjeg vozača.

Vozač kamiona (59) koji je u petak ujutro iz još neutvrđenih razloga uletio u odmorište autoceste između Novske i Okučana, usmrtivši dvije djevojčice proveo je noć u prostorijama policije u Kutini gdje je priveden na ispitivanje zbog sumnje da je izazvao prometnu nesreću s poginulim osobama. 

Tijek događanja:

19.07 - Istražni sudac Županijskog suda u Sisku vozaču je odredio 30 dana istražnog zatvora te je vozač prepraćen u sisački zatvor oko 19 sati.

17.20 - ŽDO u Sisku danas je zaprimilo kazneu prijavu Postaje prometne policije u Kutini protiv 60-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće. Ono što vam mogu također reći je da smo danas proveli dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika i da smo stavili prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv istog - rekla je Marija Rukavina, zamjenica Državne odvjetnice u Sisku.

Dodala je da će danas biti održano ročište kod istražnog suca u Sisku koji će odlučiti o istražnom zatvoru. Rekla je i da je ovdje predviđena kazna od 3 do 15 godina zatvora.

16.50 - Osumnjičenika su odveli dežurnom sucu Županijskog suda u Sisku.

15:51 - Osumnjičeni vozač priveden je u Županijsko državno odvjetništvo u Sisku.

 

14:27 - Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u Zaprešiću da će policija u suradnji i po nalogu nadležnog državnog odvjetništva provoditi sve potrebne mjere kako bi se rasvijetlili svi detalji jučerašnje tragedije u kojoj s na odmorištu autoceste poginule dvije djevojčice i teško ozlijeđene dvije mlade žene.

- I danas smo u jednom sumornom raspoloženju zbog svega što se dogodilo jučer - rekao je Božinović. Ministar je dodao da je sisačko-moslavačka policija objavila priopćenje po kojem je nakon kriminalističkog istraživanja podnijeta kaznena prijava protiv osumnjičenog vozača.

Radi se vjerojatno, kazao je Božinović, o najtežoj kvalifikaciji iz kataloga kaznenih djela  izazivanja prometnih nesreća u cestovnom prometu, za što je zapriječena kazna od tri do 15 godina zatvora.

- Policija će u suradnji i po nalogu do provoditi sve potrebne mjere koje budu potrebne kako bi se rasvijetlio svaki detalja ove tragedije - rekao je ministar.

Osumnjičeni vozač priveden u ŽDO Osumnjičeni vozač priveden u ŽDO
1/25

13:48 - Vozač kamiona predan je pritvorskom nadzorniku i kazneno prijavljen nakon očevida teške nesreće. Policija vozača tereti za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu te po novom zakonu mu prijeti kazna od tri do 15 godina zatvora.

12:40 - Policija je objavila detalje, a kako je došlo do stravične nesreće pročitajte ovdje.

11:40 - Vozač je dovezen u policiju u Sisku. A u 16 sati trebao bi biti priveden u Županijsko državno odvjetništvo. Nakon ispitivanja državni odvjetnik trebao bi se obratiti javnosti.

10:15 -  Jedna od dvije teško ozlijeđene žene prebačena je u bolnicu u Slavonskom Brodu.

- I dalje je životno ugrožena, nema promjene u odnosu na jučerašnji dan. I dalje provodimo mjere intenzivnog liječenja - rekla je za Dnevnik.hr Natalija Mrzljak Vučinić, specijalistica anesteziologije.

Ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška dr. Josip Kolodziej rekao je kako je druga ozlijeđena žena u u zadovoljavajućem i dobrom stanju.

- Stabilno je, no zadobila je ozljede prsnog koša. Nalazi se na promatranju, ne znamo koliko dugo će biti u bolnici, to će ovisiti o nalazima - rekao je ravnatelj bolnice.

9:50 - Vozača kamiona koji je skrivio tešku nesreću odvezli su u Sisak.

9:30 - Vještaci će kamion odvesti na vještačenje, kako se pretpostavlja u najbližu Stanicu za tehnički pregled u Kutini. 

Foto: Bojan Arežina

9:21 - U kutinskoj postaji je i vještak iz Centra Ivan Vučetić za kriminalistička vještačenja, no zasad nije ništa želio komentirati.

9:10 - Pred kutinsku policiju stigla je Hitna pomoć, a medicinari su ušli u postaju. Navodno su stigli zbog redovnih zdravstvenih problema od kojih se vozač liječi.

9:05 - Kamion kojim se 59-godišnji vozač zaletio jučer na ljude na odmorištu, pritom usmrtivši dvije učenice, parkiran je kod kutinske policije. Iz policije kažu kako bi vozač u 10 sati trebao biti prevezen u Sisak.

Foto: Bojan Arežina

---------

Vozač je uhićen u petak oko 17 sati te se nad njim u sklopu kriminalističkog istraživanja u policijskoj postaji u Kutini provodilo ispitivanje.

Povratak autobusa s učenicima čije su kolege stradali na autocesti kod Novske

 

Nesreća se dogodila u 9,45 sati na odmorištu Sjever kod Starog Grabovca kada je vozač kamiona iz neutvrđenih razloga prvo udario u teretno vozilo HAC-a, a potom nastavio kretanje benzinskom postajom i na odmorištu naletio na pješake. U naletu kamiona poginule su dvije 14-godišnje učenice iz osnovne škole u Dalju, a ozlijeđene su dvije mlađe žene koje nisu bile s grupom učenika.

Ranije je utvrđeno alkotestiranjem da vozač kamiona nije upravljao pod utjecajem alkohola. Policija je izvijestila da su dvije ozlijeđene osobe prevezene u bolnicu u Novoj Gradiški, gdje su medijima potvrdili da liječe dvije žene u dvadesetim godinama koje imaju teške ozljede. Jedna od ozlijeđenih nalazi se u šok sobi, dok je druga van životne opasnosti.

Mediji navode da se nesreća dogodila kada je kamion, navodno bez kočenja ušao u odmorište dok su iz parkiranog autobusa izlazili putnici. Vozač kamiona navodno je pak vatrogascima kazao da su mu otkazale kočnice, a prethodno mu se zablokirao tempomat. Sve to bi trebao razjasniti očevid, no prometni stručnjaci mišljenja su da je to, prenose mediji, gotovo nemoguće.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izrazio je sućut obiteljima dviju 14-godišnjih djevojčica, poručivši da policija provodi očevid kojim će se rasvijetliti sve okolnosti nesreće. ''Svi smo pogođeni ovom stravičnom nesrećom. Promet nam je, nažalost, odnio još dva mlada života. Policija u koordinaciji s Državnim odvjetništvom koje rukovodi očevidom osigurava svu tehničku i stručnu pomoć. Obzirom da su izvidi još u tijeku, nemam podrobnijih informacija o samom događaju", kazao je Božinović.

Komentara 34

YI
yoca iz amsterdama
09:56 08.06.2019.

U kutinskoj postaji je i Ivan Vučetić iz Centra za kriminalistička vještačenja, no zasad nije ništa želio komentirati. RETARDIRANI NOVINARU, CENTAR SE ZOVE IVAN VUČETIĆ!!!!!!

LO
Long
10:22 08.06.2019.

Ma zaspao je. 100%. Ja sam vozac kamiona. I znam sta znaci zaspat za volanom. Probudio se u zadnjem trenutku i od panike nije uspio stisnut kocnicu. I to je to.

Avatar LogikaII
LogikaII
11:15 08.06.2019.

Ispada sve onako kako smo pisali, barem mi s malo pameti... sad čovjeka osuditi, ali životi se ne mogu vratiti... ovdje bi sad trebalo lupiti i to svom silama na vlasnika i šefa!! Da se provjere svi kamioni, na izvarednom tehničkom, ali i sati rada svih kamijonđija.. pa ako se nađe i min. odstupanje od pravila, velika kazna kako novčana i zatvorska... samo tao budete natjerali SVE da se više neponovi... zašto švaba, šveđanin, švicarac ili talijan na svojim cetsama se drže propisa, jer bi ih kazne natjerale na propast i/ili zatvor, a kad im kamioni ne voze po državama koje su tako uređene, čitaj naše, e onda rade što hoće...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije