Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Loptanje s pravilnicima

Vozač oslobođen jer je u samo nekoliko mjeseci dva puta izmijenjen propis

Ilustracija
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
05.11.2019.
u 11:42

Odahnuli su kad je ministar Oleg Butković u ožujku promet ograničio na kamione lakše od 7,5 tona, no veselje je kratko trajalo

Prekršajni odjel Općinskog suda u Čakovcu oslobodio je vozača teretnog kamiona kojem je Policijska uprava međimurska 2. srpnja izdala prekršajni nalog jer je na graničnom prijelazu Mursko Središće upravljao teškim kamionom varaždinskih registarskih oznaka za vrijeme zabrane prometa teretnim vozilima čija masa prelazi 7,5 tona. Vozač se žalio, što se pokazalo dobrim potezom.

Policija ga je, naime, prijavila da je prekršio Pravilnik o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta koji je na snazi bio od 7. ožujka, no kako je 9. kolovoza Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture donijelo novi pravilnik o stavljanju starog izvan snage, čime je ujedno ukinuta i zabrana za kamione teže od 7,5 tona, sud je bio dužan primijeniti propis koji je povoljniji za okrivljenika koji sad ne mora platiti ni kune kazne.

Loptanje Ministarstva s pravilnicima ne zato rješava probleme građana Murskog Središća koji godinama ispred svojih prozora trpe teške kamione koji voze prema obližnjem graničnom prijelazu. Odahnuli su kad je ministar Oleg Butković u ožujku promet ograničio na kamione lakše od 7,5 tona, no veselje je kratko trajalo. Nakon prosvjeda lokalnih prijevoznika i protivljenje Slovenije, pravilnik je usred ljeta ukinut. Sad se čeka ulazak Hrvatske u Schengenski prostor, kad u tom gradu više neće zaustavljanja vozila.

Konačno rješenje bio bi novi most preko rijeke Mure, no taj veliki projekt treba usuglasiti sa Slovenijom.

Ključne riječi

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
14:56 05.11.2019.

Pa prekršajni sudovi smanjuju i poništavaju kazne svima koji se žale, zato i imamo ovakvo stanje na cestama. Mogu kazne biti i 10x veće kad ih sudovi smanje i ponište

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije