Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šestero iscrpljenje djece

Vozač kamiona u Njemačkoj doživio šok: Dozivali su u pomoć, vidio sam samo njihove ruke

Njemačka policija nakon pokolja u Hanau
REUTERS
27.02.2021.
u 14:57

Mladi Afganistanci odvedeni su u dva prihvatna centra u Erfurtu. Osim manje prtljage, sa sobom nisu imali ništa. Policija nastavlja istragu i ispitivanje dječaka

Vozač kamiona u Erfurtu u njemačkoj saveznoj državi Tirinška (Thüringen) doživio je šok kad je u četvrtak navečer shvatio da mu se u kamionu nalaze djeca. Vozač je u kamionu otkrio šestero djece između 10 i 16 godina. Bila su uplašena i iscrpljena. Policija je naknadno ustanovila kako dolaze iz Afganistana i kamionom su prokrijumčareni u Njemačku.

Prema pisanju njemačkih medija, vozač kamiona iz Rumunjske je u četvrtak parkirao svoj kamion kod logističkog centra Ikea u Erfurtu. Kad se dva sata kasnije vratio do svog kamiona, primijetio je prorez na ceradi kamiona. Čuo je djecu kako dozivaju pomoć i vidio kako provlače ruke kroz taj prorez, piše Fenix Magazin.

Glasnogovornik policije je rekao kako je vozač pogledao utovarno područje i tamo otkrio djecu.

Vozač je krenuo iz Rumunjske i bio na putu tri do četiri dana. Djeca očito uopće nisu imala hrane cijelo putovanje. U petak smo saslušali četiri od šest dječaka. Proveli smo istragu nad vozačem, ali sumnja da je vozač sudjelovao u akciji krijumčarenja djece nije potvrđena – rekao je glasnogovornik policije.

Mladi Afganistanci odvedeni su u dva prihvatna centra u Erfurtu. Osim manje prtljage, sa sobom nisu imali ništa. Policija nastavlja istragu i ispitivanje dječaka. Između ostalog, treba pojasniti kako su i kada krenuli na put – rekao je glasnogovornik policije.

Komentara 4

Avatar Cornelius
Cornelius
16:19 27.02.2021.

Pa to su ljubimci od Merkelice, ona ih je širokih ruku i nogu pozvala u civilizaciju. I sjeb... Europu. Danke frau Fata.

DU
Deleted user
16:11 27.02.2021.

Osoba do 14 godina je dijete.Osoba s 16 godina je stariji maloljetnik.Pravno sposoban. Mogu mislit ovu "djecu" od 16 godina.Već imaju 21 godinu života i 3 godine zatvora ili barem 5 godina ratnog iskustva. Pretpostavljam da su dokumente bacili,a u Afganistanu sigurno postoje biometrijski podaci i računalni pristup bazama podataka? Umjesto da se sažaljevamo bolji bi bilo da poštujemo zakone.Ako mi uspostavimo pravni presedan po kojem će svatko u Europu ulaziti kako hoće onda ona Schwabova prognoza od milijardu migranata nije neostvariva. Kad već jednom naši mediji misle shvatit: život u Europi je sladak.Bijele žene mirišu.Al taj život sazdan je na višetisućljetnom muci i krvi europskih naroda. Rim je imao slavoluke i vodovod dok su ovi skupljali crve i štapom čačkali po - znate već čemu.Nismo mi krivi što oni ne znaju gradit bolje u svojoj zemlji. Neka posade heljdu umjesto maka?Možda i njima svane?

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
23:47 27.02.2021.

Na svim granicama postoje termalne kamere i prolazi za kamione , isto tako zvuk otkucaja srca se cuje , a ne 6 osoba , netko namjerno propusta migrante , treba uvesti kazne jer drugacije imat cemo stotine milijuna talibana ,, a onda nek nam je Bog na pomoci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije