Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužnica za ratni zločin

Vozač iz Pančeva tukao bračni par i tražio od kolega da ubiju muža jer je ustaša

Domovinski rat
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
02.12.2016.
u 11:00

Optužen je da je 25./26. studenog 1992. kao pripadnik pričuvnog sastava milicije tzv. Republike Srpske Krajine i 92. motorizirane brigade Benkovac zlostavljao jedan bračni par.

Mladen Graovac (52) optužen je za ratni zločin nad civilima, a optužnicu protiv njega podiglo je Županijsko državno odvjetništvo u Splitu. On je inače državljani Hrvatske i Srbije, a po tjeralici je uhićen u kolovozu kada je došao u posjet rodbini u Smilčiću kraj Benkovca.

Prije uhićenja u Hrvatsku je neometano dolazio u nekoliko navrata, a inače je živio u Pančevu, gdje je radio kao vozač. Optužen je da je 25./26. studenog 1992. kao pripadnik pričuvnog sastava milicije tzv. Republike Srpske Krajine i 92. motorizirane brigade Benkovac zlostavljao jedan bračni par. Graovca se tereti da je zajedno s još dvojicom pripadnika pričuvnog sastava milicije oko ponoći u noći na 26. studenog 1992. ušao u kuću tada 61-godišnjaka kojeg je namjeravao prisilno odvesti u stanicu milicije.

No 61-godišnjak mu je na kratko uspio pobjeći, prije no što ga je ponovo uhvatio i prisilio da hoda ispred njega. Isto je napravio i sa suprugom 61-godišnjaka, a vodeći ih do stanice, cijelo ih je vrijeme psovao, govoreći ženi da je “rodila ustašu”. Nesretne ljude je potom zatvorio u stanicu milicije, tukao i vukao po podu, udarajući 61-godišnjaka nogama. Kada je Graovac izašao iz stanice milicije, tražio je jednog od svojih kolega da ubije 61-godišnjaka jer je ustaša, no ovaj je to odbio učiniti, pa je Graovac nastavio tući 61-godišnjaka, slomivši mu rebro.

Nakon te torture, 61-godišnjak i njegova supruga, strahujući za svoj život, pobjegli su UNPROFOR-u u Podlug, od kuda su 2. prosinca 1992. prevezeni u Zadar. Tužiteljstvo ja tražilo i da se Graovcu produži pritvor u kojem je od uhićenja u kolovozu

Komentara 7

Avatar Abcda
Abcda
17:57 02.12.2016.

Vidim da komentatori opravdavaju ovaj zlocin ... Nek se vidi, nek se zna, ko se kome dopada .

NE
Neutralac
21:48 02.12.2016.

Vidim da dezurna srpska "propaganda" vec "dejstvuje" po ovim komentarima. Taj ih je sigurno i smaknuo tucet samo mu trebaju dokazati... a ima i onih koji jos slobodno setaju Vukovarom i drugdje ... dolazi i njima crni petak...

VA
vaganac
09:31 05.12.2016.

HAHAHA!!!!!Pa vi ste svi zajedno dobro bolesni.Mutanti, izadjite iz kruga,otvorite oci,udahnite duboko i budite sigurni vidjecete daleko dalje nego sto ste mislili!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije