Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija iz 2013.

Vozač dužan žrtvinom ocu 57.107 kuna odštete za skršeni auto u kojem je poginula Adelina (23)

Adelina Mihaljević – Jurić, Dino Bosanac
Foto: Obiteljski album/Facebook
1/3
04.05.2020.
u 14:48

Suđenje je bilo izrazito mučno za obje obitelji, a objema su, nesumnjivo, životi okrenuti naglavce.

Sedam godina nakon prometne nesreće u kojoj im je poginula kći, obitelj žrtve dobila je sudsku presudu o odšteti za automobil uništen u toj tragediji.

Dino Bosanac (28), koji je vozilom pijan sletio s ceste i usmrtio 23-godišnju suputnicu Adelinu Mihaljević – Jurić, na Štefanje 2013. kod Valpova, mora žrtvinom ocu Dragi platiti 57.107 kuna za uništeni automobil. Dužan mu je i 11.217 kuna parničnih troškova. Nepravomoćna je to presuda Općinskog suda u Osijeku.

Kobne noći mladi je Dino Bosanac vozio Kiu Sorento, u vlasništvu Adelinina oca. Nakon božićnog izlaska, djevojka mu je prepustila ključeve očeva vozila i krenuli su doma. Imao je najmanje 1,5 promila alkohola u krvi, a vozio je brzinom od 86 kilometara na sat. Sletio je na pašnjak oko 5.45 sati, izašao iz skršenog automobila i odšetao kući, ostavivši ozlijeđenu Adelinu u skršenom vozilu.

Preminula je na putu u bolnicu u 6.35 sati. Dino Bosanac kasnije je osuđen na 4,5 godine zatvora zbog izazivanja te tragedije i bijega s mjesta nesreće, no viši sud je umanjio kaznu za godinu dana, zbog olakotne okolnosti, odnosno činjenice da mu je Adelina sama dala da vozi automobil.

Suđenje je bilo izrazito mučno za obje obitelji, a objema su, nesumnjivo, životi okrenuti naglavce.

– Crkni! Crkavaj kap po kap! Smrade! – vikala je žrtvina majka Ljiljana Mihaljević - Jurič na sudskom hodniku nakon jedne rasprave. Rukama je i nogama udarala optuženika, strgala mu je i svukla košulju.

Adelinin otac je netom prije nesreće kupio Kiu Sorento, ali je još nije stigao prepisati na svoje ime, a upravo je to bio ključni argument Dine Bosanca protiv zahtjeva za odštetu. Proglašen je krivim, a ocu nesretne djevojke mora isplatiti 57.107 kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije