Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZADINA TRAGEDIJE

Vozač BMW-a je prije 2 mjeseca pao u nesvijest. Nakon nesreće ponavljao: 'Bože, što sam napravio?'

Nesreća na naplatnoj postaji Sveta Helena
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/8
12.07.2019.
u 18:20

U Čakovcu kažu da je prije imao problema s opijatima. Dolazi iz poduzetničke obitelji, no njegov poznanik kaže da se nikada nije ponašao bahato. Nije poznato je li prije izazvao neku prometnu nesreću, niti je li bio prije kažnjavan zbog kršenja prometnih propisa.

Zdravstveno stanje muškarca (38), žene (38) i djeteta iz Mađarske koji su teško ozlijeđeni u prometnoj nesreći koja se u četvrtak oko 12.50 sati dogodila kod naplatnih kućica Sveta Helena i dalje je teško, ali sve troje su izvan životne opasnosti. Podsjetimo, njih troje stradali su nakon što je na njihovu Škodu Octaviju poput metka, bez ikakvog zaustavljanja, svojim BMW-om naletio O. M. (35) iz Čakovca.

– Ona je u intenzivnoj njezi, anesteziolozi i dalje intenzivno brinu o njoj. Ima politraumu, znači ozljedu cijelog tijela. Komunicira, usporeno, ali svjesna je i mi se nadamo da će se izvući – kazao je prof. Darko Chudy, zamjenik ravnatelja KB Dubrava kamo je 38-godišnjakinja prevezena nakon nesreće. Otac i sin koji su hospitalizirani u KBC Rebro također se dobro oporavljaju.

Odbačena naplatna kućica

Kako je nakon provedenog očevida objavila zagrebačka policija, 35-godišnjak je vozio autocestom A4 u smjeru Zagreba te je, uopće ne reagirajući na prometne znakove koji signaliziraju da se u blizini nalaze naplatne kućice, nastavio voziti punom brzinom i udario u stražnji dio Škode koja je u tom trenutku usporavala jer se ispred nje u redu za naplatu cestarine nalazio još jedan automobil. Škoda je odbačena najprije ulijevo te je udarila u betonski zid i naplatnu postaju broj 4, nakon čega se okrenula oko svoje osi te u padu bočnim dijelom naletjela i na naplatnu postaju broj 5, a na kraju je prednji dio Škode udario u stražnji dio Audija, također mađarskih registarskih oznaka, koji je bio zaustavljen ispred nje, a u kojem se nalazio 32-godišnjak. Uslijed naleta jedna naplatna postaja odbačena je na ulazni trak druge naplatne postaje te je metalnim dijelom udarila u Ford poljskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 49-godišnjak, a kretao se ulaznim trakom 4 naplatne postaje Sv. Helena.

Inače, na tom istom mjestu unatrag pet godina dogodilo se više nesreća, a sve to zbog ravne ceste koja vodi točno do naplatnih kućica, koje, unatoč brojnim upozorenjima, mnogi vozači primijete prekasno. Prema policijskom izvješću, 35-godišnji vozač u trenutku tragedije nije bio pod utjecajem alkohola ili opijata, a je li zaspao za volanom pa zbog toga nije kočio, još uvijek nije poznato.

Svjedoci su rekli kako je vozač BMW-a nakon nesreće neozlijeđen izašao iz vozila te se u panici i izbezumljen držao za glavu, pišu 24 sata.

- Bože, što sam napravio? - u šoku je ponavljao.

Bio je sasvim rastrojen

Kako neslužbeno doznajemo, on je u svibnju ove godine završio na psihijatrijskom odjelu Županijske bolnice Čakovec nakon što je pao u nesvijest u obiteljskoj kući u kojoj živi. Kad su ga pronašli kako bez svijesti leži na podu, ukućani su pozvali hitnu i policiju. Prevezen je u bolnicu, a kad se probudio, bio je vrlo rastrojen. Navodno je bio pod utjecajem narkotika, najvjerojatnije speeda ili ecstasyja. U Čakovcu kažu da je prije imao problema s opijatima.

Dolazi iz poduzetničke obitelji, no njegov poznanik kaže da se nikada nije ponašao bahato. Nije poznato je li prije izazvao neku prometnu nesreću, niti je li bio prije kažnjavan zbog kršenja prometnih propisa.

Komentara 140

MA
Marina58
18:32 12.07.2019.

Pazi ovo, kriva je cesta jer ravna vodi do naplatnih kucica. A ima li negdje autocesta sa serpentinama i lakat zavojima? I cudo jedno kako sinkope i nesvjestice pogadjaju samo poduzetnike u bmvima, a nikad nikog u starim skodama i golfovima.

RE
reborn
18:54 12.07.2019.

Jadničak u BMW-u nema ime, samo inicijale. S druge strane, vozač kamiona ima ime i prezime, te cijeli niz fotografija koje se o njemu objavljuju, kao i informacije o zdravstvenom stanju, lijekovima koje je uzimao... sve što se igdje može iskopati o njemu... Jasan pokazatelj kako novinari imaju dvostruke standarde izvještavanja.

Avatar Apsalar
Apsalar
18:24 12.07.2019.

Već mu gradite alibi? Poduzetnik Ozren? Iz koje li je "poduzetničke zone" on ispuzao? HNS...SDP...HDZ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije