Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naljutile ga kazne
Povratak na članak

Vozač automobila zagrebačkih tablica splitskim redarima ostavio ovu poruku

Jedan je muškarac naveo kako su s nogostupa uklonili samo njegovo vozilo s zagrebačkim tablicama u Karlovcu, iako su vozila s karlovačkim tablicama bila isto nepropisno parkirana na istom nogostupu.

Komentari 76

MS
Mr.Serator
13:02 01.05.2019.

On je u krivu sto se parkinga tice,al je u pravu i sta se Zg tablica tice.Dosta dalmatinaca ima kompleks Zagreba.

VL
GE
genex
13:27 01.05.2019.

bogami kako je krenulo nije daleko dan kada ćemo u dalmaciju putovati s putovnicom.naravno srbija i dalmacija će imati posebne odnose i srbi će dolazati samo bre s ličnom kartom. svjedoci smo da orjuna postavlja uvjete za igranje hrvatske reprezentacije u splitu ali u slobodnoj i nezavisnoj dalmaciji hajduk će biti stalno prvak a suci će biti iz srbije da se osigura nepristranost. jedino se brinem što će biti s mojim brakom jer mi je žena fetiva splićanka.a ništa kud i žena tud i ja.valjda ću kao purger moći dobiti dalmatinsko državljanstvo.

VL
PA
PainKiller
12:58 01.05.2019.

Selektivna provedba zakona opće je poznata stvar u RH.

VL
Avatar Django
Django
12:55 01.05.2019.

Ovo je zorni prikaz zašto država ne funkcionira kako bi trebala. Jasno je da nepropisno parkiranje treba kažnjavati, ali to mora vrijediti za sve jednako. Ali ovdje je očito da ne vrijedi za stanovnike vlastitog sela, ljude na funkciji, bogate, rodbinu, prijatelje........nego oguli samo onog jednog jadnika koji nema nikakvo zaleđe. Još ako ima nekih privatnih računa za izravnati, tim bolje. S druge pak strane, ponašanje po obrascu e ako svi krše propis onda ću i ja. I onda drvlje i kamenje na nadležne, iako sam svjesno ignorirao zakon, zabranu, propis.......Pogledajmo samo na ovom primjeru kolika je šteta učinjena državnom, odnosno ovaj puta gradskom proračunu. Umjesto da se legalno naplati 100% kazni, naplatiti će se samo 25%. Dakle čisti gubitak od 75%!!! Taj mulac bi trebao isti dan dobiti otkaz! Ako ne dobije onda to znači da se njegov nadređeni slaže sa takvim načinom rada. Slijedom toga, i on bi morao dobiti otkaz, pa sve do Opare ako treba. Na žalost, ništa od toga, a tako je u svim porama društva i zato nećemo nikada uvesti reda.

VL
JA
Jahutockakom
14:38 01.05.2019.

Ma najbolje uvesti tablice ko Bosanci i nema problema..to mi je najgluplje kad netko nekoga gleda samo kroz to koje tablice ima na autu

VL
GO
GoranDe
16:28 01.05.2019.

GS tablica u Splitu... Nema policajca koji me nije zaustavio,daj papire,rutinska kontrola,aj puši da vidim da nisi pijan,ajd otvaraju auto sve pod izgovorom "rutinska kontrola",a kad kažem društvu oni me gledaju ko majmuna ono,kakva kontrola,nema ti sad nikakve kontrole. Pa parkiranje... Užas

VL
Avatar possibilis
possibilis
12:18 01.05.2019.

A kad se rodjo "snadje" tako da se DUP promjeni za silne kvadrate koje on kasnije prodaje? To je simpaticno? Infrastruktura (parkirna mjesta, vodovodna, elektricna, informaticka mreza...) ne mogu pratiti ovakvu gramzivost. Nije da pravdam nepropisno parkiranje ali zivot SVIM tablicama zagadjuju ovi koji se "snalaze". Zato su parkirna mjesta deficitarna. Mozda ne bi bilo problema za bilo koju tablicu da ima trunka civilizacije medju politicarima i "investitorima".

VL
DO
domagoj1492
14:59 01.05.2019.

Država ima svoj biznis, a to je otimanje novca građanima kroz luđačke kazne i poreze. Šta se čudimo kad nam gangsteri propisuju pravila u gradskim upravama. Neće se oni odreći besplatnog novca.... hehe

VL
Avatar Mad Rascal
Mad Rascal
17:26 01.05.2019.

Lokal-patriotizam na steroidima! Toliko netolerancije i toliko mrznje u tako maloj drzavi... to je za ne povjerovati.

VL
AR
Armagedon
18:49 01.05.2019.

I meni usred mog grada stave kaznu za parking, dok dva vozila pored mene koja su isto parkirana ne dobiju kaznu, i što bih ja trebala reći ,... a svi imamo iste tablice, sada novinari dižu svađe ovakvim člancima poo pitanju gradova i regija ..... tko krivo parkira neka plati kaznu i ne izvlači se zašto je nije dobio onaj pored njega, zato jer je možda došao kasnije , nebitno. A ova situacija u Puli da je pauk digao vozilo sa oznakom invalida sa mjesta invalida ne drži vodu, ili ako je to napravljeno ta osoba ih može tužiti i dobiti odštetu jer je to nedopustivo. Naravno pod uvjetom da je naljepnica osobe s invaliditetom bila prava, a ne lažna kopirana.... što se isto može provjeriti, i auto dignuti.

VL
IL
ilijan
16:29 01.05.2019.

Moram reći da imam dobra i loša iskustva po tom pitanju.

VL
DU
Deleted user
16:54 01.05.2019.

U svojih nekoliko dolazaka u Split sam se uvjerio u opću netrpeljivost prema Zagrepčanima. Konobar me jedva poslužio jer sam zatražio Bavariu sa naglaskom na drugom slovu A (na moje čudenje, shvatio je to kao provokaciju), naguravanje sa leđa iz čista mira (hvala Bogu, nije eskaliralo jer sam to ignorirao), podignut brisač u redu parkiranih vozila koji su parkirani isto kao i ja (naravno, jedino je moj imao ZG tablice). Uglavnom, na Split sam gledao kao i svaki drugi (pa mogu reći i svoj) hrvatski grad, ali poslije ovih stvari mi se neda ni dolazit.

VL
Avatar Le-Freak
Le-Freak
14:58 01.05.2019.

Ovim clankom se samo subtilno zeli napraviti sto veci razdor u hrvatskom korpusu. Ovako nesto u zapadnim zemljama jednostavno nije moguce jer tamo nisu budale da dozvoljavaju sirenje regionalne mrznje. A mi kao veliki narod od 4 miliona mozemo si slobodno priustiti medjusobnu mrznju izmedju Zagreba, Dalmacije, Istre, BiH Hrvata, Zagorja... pa ima nas.

VL
Avatar roker
roker
15:36 01.05.2019.

Zanimljiv smo mi narod. Doslovno svi u ovim komentarima krše zakon, a onda se vade na podrijetlo, tablice, status, invaliditet... Nitko sam sebi neće priznat da krši pravilo, uredbe, zakon..

VL
ZA
Zagorec101
14:21 01.05.2019.

A zašto uopće ići u Split. Ima puno ljepših mjesta u Hrvatskoj.

VL
Avatar maxist
maxist
17:30 01.05.2019.

ZG tablice su očito crvena krpa (bikovima).......a čovjek si misli pa tu sam doma ........e nisi !! .....poštapalica "prokleti zagrepčani" se manifestira kad je kome gdje prilika....kao npr u Primorju gdje domaći imaju upola jeftiniju vodu i komunalne naknade......a zagrepčani?...udri ubij.....

VL
DO
doktorica
13:58 01.05.2019.

mene više zanima silan promet u radno vrijeme ,pa tko uopće radi kod nas.?

VL
Avatar Le-Freak
Le-Freak
13:09 01.05.2019.

Uvjek netko drugi kriv kada ja krsim propise i zakone. Ili Zagreb, ili ZG tablice ili politicari ili poslodavci ili branitelji ipi, ili, ili... Samo se ja ne trebam drzati pravila.

VL
SB
sinisa.budimir.18
21:14 01.05.2019.

Nebi nikad zivio u Splitu ali sa splicankom bi

VL
DA
damyr26
13:42 01.05.2019.

Samo panglu bude kaznjen oar puta na istom mjestu

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.