Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kaznena prijava

Vozač iz pakla: Putnici vrištali i molili vozača da se zaustavi

policija
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
12.09.2017.
u 21:57

Policija je vozača autobusa zaustavila kod Žagrovića u blizini Knina i utvrdila da je vozio s čak 3,16 promila alkohola

Vozač autobusa star 52 godine, kojeg je policija u nedjelju zaustavila kod Žagrovića u blizini Knina i utvrdila da je vozio s čak 3,16 promila alkohola, kazneno je prijavljen za obijesnu vožnju u cestovnom prometu, ali i napad na službenu osobu i prijetnju policijskom službeniku, doznaje se u šibensko-kninskoj policiji. 

Kako je utvrđeno tijekom kriminalističkog istraživanja u kninskoj policijskoj postaji, 52-godišnjak je u nedjelju oko 12,10 sati, na državnoj cesti D-1 u mjestu Žagrović, iz obijesti teško kršio propise sigurnosti prometa vozeći autobus Volvo zagrebačkih registracija. Za volan je sjeo u stanju nesposobnosti za vožnju izazvanu trošenjem alkohola uz koncentraciju od 3,16 g/kg alkohola u organizmu, čime je izazvao opasnost za živote četvorice ljudi, priopćeno je iz policije.

"Osnovano se sumnja da je u takvom stanju nekoliko puta iz svoje prometne trake prelazio autobusom u suprotnu prometnu traku i vraćao se natrag, a kad su putnici u tom autobusu to vidjeli i počeli vrištati te tražiti da zaustavi autobus i otvori vrata kako bi izašli, i nakon toga zatražili i pomoć službe 112, osumnjičenik je konačno nakon dva kilometra takve vožnje zaustavio autobus i pustio putnike. Putnici su izašli iz autobusa, a uslijed ovakve vožnje četvero je putnika doživjelo akutni stres", priopćio je DORH.

Tijekom kriminalističkog istraživanja na te okolnosti, osumnjičeni je ničim izazvan tjelesno napao policijskog službenika pri obavljanju službene dužnosti i tom prilikom mu ozbiljno prijetio u vezi s njegovim radom, doznaje se u policiji koja je kazneno prijavila 52-godišnjaka i do nastavka kaznenog postupka u Državnom odvjetništvu predala ga pritvorskom nadzorniku.

Pijani vozač zagrebačke prijevozničke tvrtke prometovao je na relaciji Zadar-Knin.

Komentara 10

OB
ObrenM
13:35 12.09.2017.

Croatia Bus vjerovatno?Zasto ne napisete poznate cinjenice i ime idiota koji je sa tolikim alkoholom sjeo za volan autobusa i napao bezrazlozno policajce.

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
14:34 12.09.2017.

mislim profesionalni vozac i pasti mu na pamet mrtav pijan sjesti...dozivotno vozacku uzeti je premala kazna

VI
vidum
15:08 12.09.2017.

Sad će se izvuć na to da je bio toliko pijan, da nije znao što radi. Nemoš kažnjavat neubrojiva čovika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije