Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvoje zekanović

'Volio bih da imamo predsjednika Vlade koji je malo više Hrvat'

Patrik Macek/PIXSELL
19.09.2018.
u 15:43

'Da su glasači HDZ-a znali koga će za premijera postaviti, Plenkoviću ne bi dali povjerenje'

Saborski zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović izjavio je u srijedu u Saboru kako bi volio da imamo predsjednika Vlade koji je malo više Hrvat, a malo manje Europljanin, premijera Andreja Plenkovića nazvao je 'slučajnim premijerom' te je pozivao na nove parlamentarne izbore.

„Da su glasači HDZ-a znali koga će za premijera postaviti, Plenkoviću ne bi dali povjerenje... S uspjehom bilo koje od dviju referendumskih inicijativa – (Istina o Istanbulskoj i Narod odlučuje) premijer Andrej Plenković odlazi u povijest pa nije čudno da na ovakav način odugovlačenjem prebrojavanja glasova nastoji osporiti volju građana”, ustvrdio je Zekanović u saborskoj slobodnoj raspravi.

 Prema njegovom mišljenju - 'vrijeme za izbore da se vidi tko je gdje'.

Podsjetivši kako je APIS dobio nalog za provjeru potpisa prikupljenih u referendumskoj inicijativi, Zekanović je rekao da je upravo APIS ranije prozivao i nekadašnji predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, zbog sumnje u malverzacije na izborima.

Zekanović je kazao da nitko nema ništa protiv provjere potpisa, ali je upitao zašto se 'ne vjeruje tisućama volontera koji su prikupljali potpise'.

Bunjac: Hrvatska brodogradnja broji zadnje dane

Zastupnik Živog zida Branimir Bunjac ustvrdio je, pak, da hrvatska brodogradnja 'broji svoje zadnje dane', dodavši kako je moguće da su brodogradilišta postala osobni projekt nekolicine političara nesposobnih za bilo što „osim za muljaže ispod stola”.

„Hrvatska kao pomorska zemlja treba brodogradnju kao polugu razvoja gospodarstva”, dodao je Bunjac.

Predlaže i formiranje ekspertnog tima, bez uplitanja politike, koji bi u 90 dana trebao donijeti program restrukturiranja, okvirne planove rada za idućih pet godina te definirati mjere za tehnološku objavu i racionalizaciju poslovanja pojedinog brodogradilišta.

HSU-ov Silvano Hrelja u slobodnoj raspravi upozorio je na nedavni slučaj raskidanja dopunskog zdravstvenog osiguranja od strane privatne osiguravajuće kuće jer im je pacijent stvorio velike troškove te je osiguravatelju neisplativ.

Resorni ministar trebao je reagirati na tu praksu jer je takav postupak nedopustiv, ocijenio je Hrelja dodavši da se takve pojave sutra mogu proširiti "kao zaraza komaraca sa Zapadnog Nila”.

>> Pogledajte video: Andrej Plenković i Gordan Maras u Saboru

Komentara 27

CI
cicibela
17:22 19.09.2018.

Ne smije se biti Hrvat, ni muško,ni žensko. Jer, ako se tako izjasniš vrijeđaš one neutralne, a to nije politički korektno.

AN
antonelić
17:30 19.09.2018.

jedina šansa nam je pernar i živi zid ... a anemični dezerter neka odleprša u bruxelles da ga junkers štipka po donjem dijelu leđa ...

Avatar Foton
Foton
16:19 19.09.2018.

A ja bi htio politicare koji ce pokrenuti zemlju, i gdje mladi ostaju. Pa i da je 50% manji Hrvat, domoljub, vjernik i ostalo. Takovih super Hrvata imamo na vagone pa propadamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije