Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BALKANSKA RUTA
Povratak na članak

Vojska na granice samo ako dođe do migrantske krize poput one iz 2015.

Novim rutama pristiže sve više migranata koji žele preko Hrvatske doći u zapadnu Europu

Komentari 51

DU
Deleted user
09:28 06.06.2018.

Uredništvo, stavili ste pravu fotografiju na kojoj je sto posto muških lezilebovića u fit godinama kako idu na socijalnu pomoć. Brzo u arhivu, iskopati neku sa uplakanim bebama i ženama.

VL
PH
Petarstijena-HR
09:30 06.06.2018.

Vojsku treba odmah na granice, gdje joj je i mjesto! Policiju vratiti na ulice gradova i mjesta, gdje buja kriminal...., gdje je policiji i mjesto....

VL
Avatar FrancJunior
FrancJunior
09:11 06.06.2018.

"Pored toga, za sada nema nikakve “eksplozije” dolazaka migranata, koje bi zahtijevale angažman vojske" Kada dodje do eksplozije, onda je vec prekasno da bi se djelovalo, to je valjda svakome jasno. Treba djelovati PRIJE EKSPLOZIJE...ili to nekome nije jasno?.

VL
BI
bijelocrveni
08:19 06.06.2018.

Naci ce Plenky briselski sluga nacina kako da nam dostavi doktore i inzenjere iz Sirije.

VL
DU
Deleted user
09:22 06.06.2018.

To što nam je granica širom otvorena nije nam Brisel kriv već mi sami. Brisel je galamio i na Slovence kad su stavljali ogradu na svoju granicu pa ih nisu mogli spriječiti da ju postave. I mi bi to mogli kad bi htjeli ali tu je neka čudnovata solidarnost sa našim istočnim susjedima a možda neki i zarađuju krijumčarenjem ljudi!

VL
HE
hr.eu
08:53 06.06.2018.

Hrvatska već jest i tek će biti itekakav "hot-spot" i "sabirni centar" za muslimanske migrante jer je tako utovljeni briselski anemičar dogovorio sa svojim gospodarima tame u Briselu u zamjenu za buduću fotelju i njihove "ruke" u EU parlamentu kad se bude glasovalo o njemu. Tovljenik zato neće poslušati Austriju i Sloveniju, koje su zatvorene za muslimanske migrante i svi koji iz BiH uđu u Hrvatsku, a "ulaz" je slobodan jer granica NIJE nadzirana i propusna je kao "švicarski sir" OSTAJU ZAUVIJEK u Hrvatskoj NASELJENI kako bi se nacionalni sastav u Hrvatskoj "razvodnio" u multi-kulti bljuvotinu geto-tipa kao u nekim EU državama i kako bi se PROGNAO KRIŽ jer "smeta muslimanskim migrantima".

VL
NA
NasaSenkica
09:55 06.06.2018.

Naravno da postajemo lagano ali sigurno hot spot....migranti tu i tamo prodju do slo i aus a oni nam vracaju sve odreda cak i one koji su usli iz mađarske..zbog te prevare i traze vojsku na granice kao alibi....naravno ovom nasem bozinovicu je bitnija fotelja i plenkijevo misljenje kao prije mesicevo....nagrebali smo kako god pogledas. Kad su u pitanju migranti jedini spas je desna vlada kao u mađ, polj itd...plenkievi liberali gledaju kako opljackati agrokor itd

VL
DU
Deleted user
09:10 06.06.2018.

Svako štipanje plenkijevog dupeta=par tisuća arapa u RH.

VL
ZG
zgblabla
09:57 06.06.2018.

uvijek u hr politici postoji fraza LAKO CEMO sve je pod kontrolom itd a kadtamo nasi jadni policajci ganjaju uplakane znojne izbeglice po poljima sumarcima potocima i kaj bu jedan rocnik od dvadesetak godina igral lovice sa mladim afganistancem nevjrojatnana lakoca laprdanja nasih politicara

VL
ZG
zgblabla
10:14 06.06.2018.

pitajte ljude koji zive uz grancu sa BIH kladusa bihac itd upadi traju vec mjesecima u malim grupama upadaju i devastiraju vikendice i kuce u kojima trenutno nema nikoga TO TRAJE mjescima

VL
Avatar navijač
navijač
09:23 06.06.2018.

Sad smo Austriji potrebni , a kad treba dobiti posao , onda za Hrvatsku vrijedi blokada. Da briselski ćato ima karaktera, rekao bi im da se snalaze kako znaju.

VL
Avatar 456852
456852
09:09 06.06.2018.

Izlazak iz EU !

VL
TR
tramontana
10:17 06.06.2018.

Koja debilana-Umjesto da kažu, vojska će na granice , a također će doći i žica.

VL
SE
senior
09:22 06.06.2018.

Sa migrantima isto što je radila i Milanovićeva vlada. Sprovesti ih najbližoj granici prema cilju njihovog puta, Njemačkoj i drugima. Ako treba i preko rijeka, planina i pa neka se oni zabave snjima. Slovenija nam neda u Šengej, dobreo naa njihove granice SVE migrante pa neka e oni bore sa njima.

VL
JU
juma
10:17 06.06.2018.

Vojska nije obučena za taj posao. Što činiti ako krenu tisuće preko granice? Trčati za njima i loviti ih po šumama? Njih je toliko da je to nemoguća zadaća. Preostaje jedino pucati i osramotiti se pred cijelim svijetom. Mi smo zid i žicu na granici trebali postaviti još prije dvije godine, ali nismo stigli jer smo se bavili borbom protiv fašizacije društva i brojanjem kostiju iz prošlih ratova. Tko bi se bavio aktualnim problemima kada se u ovoj zemlji tako lijepo može politizirati na račun povijesti?

VL
HI
hiromant
11:35 06.06.2018.

Po tko zna koji put ponavljam, na lako prohodne dijelove granice mora se što žurnije postavit žilet žica, a na teže prohodne pojačati ophodnje. Da je to kojim slučajem učinjeno na vrijeme, ovaj tragični događaj s malom Madinom se zasigurno NE BI dogodio. Policajce treba naoružati dugim cijevima kako bi se s jedne strane odvratili oni koji se spremaju ilegalno prijeći granicu, a s druge strane kako bi se u slučaju potrebe mogli efikasno obraniti. Sve ostalo je strategija "Piš'mi vrit"!. Pitam odgovorne, tko će odgovarati za eventualnu propast turističke sezone, za eventualno širenje zaraznih bolesti koje haraju zemljama iz kojih nadiru migranti, za kriminalne ispade migranata, tko će snositi troškove smještaja, prehrane, liječenja ? Zar možda netko iz "Centra za mirovne studije", ili možda "Are You Syrious", ili možda isusovac Tvrtko Barun, još nisam čuo da je neko iz te zabrinute "humanitarne" družine prodao svoj automobil, kako bi bar djelom "pokrio" troškove boravka migranata u Hrvatskoj. Zbog čega se protiv migranata koji s malodobnom djecom pokušavaju ilegalno prijeći granicu, ne podignu OPTUŽNICE zbog dovođenja djece u životnu opasnost ?

VL
KR
Krotila
11:26 06.06.2018.

vojskU odmah na granice

VL
ZH
zhecko
12:55 06.06.2018.

Bojim se, da je ova samo lijepa fraza za hrvatske građane, jer ne vjerujem da će Hrvatska imatai m..., kao Viktor da i vojsku pošalje na granicu !

VL
RI
river
14:34 06.06.2018.

Svoje prijateljstvo prema Austriji RH mora uzvratiti istom mjerom kao oni prema nama u Bleiburgu.A o Slovenskom prijateljstvu nije potrebno pisati. Pustite azilantima da slobodno prelaze RH do Slovenije I Austrije........

VL
MG
milerazbojnik@gmail.com
10:43 06.06.2018.

eunija če zatvorit s jedne strane svoju granicu a nama na ovim krajevima natovarit isto što li su natovarili i grcima a politika bih je takva kakva je i iči če u nju i preko nje pokušavat uči kroz hrvatsku što je skoro u devedeset posto slučajeva istina s razlogom da če ko bajage tražit azil kod nas i državljanstvo a onda im je put slobodan u cjelu uniju i zato treba razmislit i bit pametan da nebi mi imali slučaj italije i gčke

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.