Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladi diktator

Vojska blagoslovila Kimova sina kao novog vođu Sjeverne Koreje

kim
27.09.2010.
u 20:00

Vjeruje se da je imenovanje Kim Jong-ilova nasljednika na čelu Sjeverne Koreje i osnovni razlog održavanja kongresa jer ovaj je skup posljednji put održan prije točno trideset godina.

Sjevernokorejska vojska nije mogla jasnije potvrditi tko će uskoro zavladati tom, do grla zakopčanom azijskom zemljom, nego time da je njezin vrh kao svoga izaslanika na kongresu vladajuće stranke koji danas počinje u Pyongyangu imenovao Kim Jong-una, trećeg i najmlađeg sina diktatora Kim Jong-ila. Time su potvrđena nagađanja zapadnih analitičara da obiteljska dinastija sjevernokorejskih vladara dobiva svoju treću generaciju.

Ključna potpora vojske

Naime, upravo je potpora vojske ključna za nesmetan prijelaz vlasti s oca na sina, a nju su sjevernokorejski generali vrlo jasno iskazali. Vjeruje se da je imenovanje Kim Jong-ilova nasljednika na čelu Sjeverne Koreje i osnovni razlog održavanja kongresa jer ovaj je skup posljednji put održan prije točno trideset godina. Koliko god Kim Jong-il bio nepoznanica, o njegovu se trećem sinu zna još manje izvan granica posljednje komunističke diktature na svijetu. Vjeruje se da je rođen 1982. ili 1983. godine iz diktatorova braka s Ko Young Hee, bivšom plesačicom koja je prije šest godina umrla od karcinoma dojke. Navodno je u tajnosti školovan u Švicarskoj, završio je sjevernokorejsku akademiju u Pyongyangu te govori nekoliko jezika. U slobodno vrijeme bavi se skijanjem i odbojkom, a obožava Michaela Jordana i Jean-Claudea van Dammea. Postoji samo jedna njegova poznata fotografija, ali u život Sjevernokorejaca već je počeo ulaziti svom silinom. Njegova fotografija prekriva ulice glavnoga grada, a pioniri o njemu već pjevaju pjesmice, kao što su svojedobno pjevali ode njegovu ocu i djedu.

Nepouzdana starija braća

Iako je po dobi tek treći Kim Jong-ilov sin, oduvijek je bio prvi izbor za nasljednika na čelu zemlje. Njegov najstariji polubrat Kim Jong-nam izgubio je sav ugled u očevim očima kad je uhićen u Tokiju gdje je, uz pomoć lažne putovnice, pokušao posjetiti japanski Disneyland, a njihov srednji brat Jong-chul nikada nije ni dolazio u obzir za vođu Sjeverne Koreje. Jong-chul je, naime, prilično ženskasta ponašanja, pa ga je to odmah diskreditiralo u očima obitelji, ali i vojske koja predstavlja osnovni oslonac sjevernokorejskoj diktaturi. Za razliku od njih dvojice, Kim Jong-un vjerna je kopija svoga oca. Energičan i silovit, navodno ne priznaje poraz i svoje planove provodi u djelo ne odstupajući ni milimetra. Njegov je rođendan već u Sjevernoj Koreji proglašen nacionalnim praznikom, a očekuje se da će na kongresu Kim Jong-un dobiti i prvu službenu titulu.

Ključne riječi

Komentara 20

SA
sargu123
20:40 27.09.2010.

Nek ga imenuju Sanaderovim imenom ... npr Kim Jong Ivo ! I čeka ih blagostanje i napredak !

ED
eddinger1
20:37 27.09.2010.

Mnogo je lep. Isti otac!

OB
-obrisani-
20:02 27.09.2010.

All hail the Kim X

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije