Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Vojnom policajcu HVO-a deset godina zatvora za zločine u Orašju

Orašje
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/2
09.12.2016.
u 16:24

U imovinsko-pravnom postupku naloženo mu je i da plati oko 30.000 eura odštete trima silovanim ženama za vrijeme rata na području Orašja

Sud BiH nepravomoćno je na deset godina zatvora osudio jednog od bivših zapovjednika Vojne policije u 106. brigadi HVO-a u Orašju Matu Baotića zbog ratnih zločina nad srpskim civilima i vojnicima, priopćio je sud u petak.

Baotić je proglašen krivim za silovanje, mučenje i nečovječno postupanje prema zatočenim Srbima od svibnja 1992. do rujna 1993.

U imovinsko-pravnom postupku naloženo mu je i da plati oko 30.000 eura odštete trima silovanim ženama za vrijeme rata na području Orašja.

Baotiću će se u kaznu zatvora uračunati vrijeme provedeno u pritvoru, naveo je sud.

Pravosuđe BiH vodi postupak i protiv desetorice pripadnika HVO-a, među kojima je i ratni zapovjednik Zbornog područja Orašje Đuro Matuzović.

Oni su uhićeni potkraj listopada pod sumnjom da su po zapovjednoj osnovi ili osobno odgovorni za ratne zločine nad zarobljenicima srpske nacionalnosti.

>> Ukinut pritvor pripadnicima HVO-a iz Orašja!

Komentara 4

Avatar varešak
varešak
17:41 09.12.2016.

Ako je silovanje dokazano zasluženo je kažnjen.

PI
pinkec
05:24 11.12.2016.

Ovo je teror, nasilje i zločin na Hrvatima, od nazovimo Pravosuđa BiH!

KE
kenjalo
22:27 09.12.2016.

Nepravomocno....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije